20 χρόνια Super Nintendo!

Posted on in Retro Corner by Gearloose

Πως περνάνε τα χρόνια, ε; Πριν μερικές ημέρες, το Super Nintendo ή Snes, "έγινε" 20 χρονών. Θυμάμαι να πρωτό έρχομαι σε επαφή με αυτό αρχές του '90 και συγκεκριμένα με το παιχνίδι Super Metroid.

Για εμένα, μαζί με το PSone, το Snes είναι η καλύτερη κονσόλα. Η Nintendo είχε την συνταγή των κορυφαίων παιχνιδιών με πολλά παιχνίδια που έχουν μείνει στην μνήμη των "παλιών". Μην κοιτάς τώρα που και η κουτσή Μαρία μπορεί να βγάλει παιχνίδι για το Wii, αρκεί να αξιοποιεί το Wiimote.

Τότε τα παιχνίδια ήταν απλά "παιχνίδια", δεν είχαν τις δυνατότητες που έχουν σήμερα. Μπορεί πχ να είχα εγώ το x παιχνίδι και να πήγαινα στο σπίτι ενός φίλου για να δω κάποιο άλλο, να ανταλλάξουμε κλπ. Σε γενικές γραμμές υπήρχε συναναστροφή με ανθρώπους real life και όχι online.

Τo Snes, για εμένα, είναι συνδεμένο με τα παιδικά μου χρόνια, οπότε και μόνο το άκουσμα των παρακάτω μουσικών κομματιών από τα παιχνίδια του, κάπου εκεί με ταξιδεύει. Έστω και αυτό το σύντομο "ταξίδι" είναι απλά ευχάριστο. Thanks Nintendo...

Και μερικά video για να το γιορτάσουμε :)

100 Super Nintendo games in 10 minutes!

Best of Super Nintendo Music

You might also like

"Έσπασε" το NES Classic και μπορούν να προστεθούν περισσότερα παιχνίδια

Αν ενδιαφερόσουν να αποκτήσεις ένα NES Classic, αλλά δεν σου άρεσε η ιδέα των 30 παιχνιδιών, τώρα μπορείς να αποκτήσεις ένα, μιας και hackers κατάφεραν και βρήκαν τρόπο να προσθέτουν περισσότερα παιχνίδια στο σύστημα.<

  • by Gearloose

Δείτε το Terminator 2 μέσα από το GTA 5

Πριν μερικά χρόνια, είχε κάνει την εμφάνιση του ένα video, το οποίο έδειχνε μια σκηνή από την ταινία Terminator 2: Judgment Day φτιαγμένη εξ'ολοκλήρου στο GTA 5.

  • by Gearloose

Η πλήρης λίστα των 42 παιχνιδιών που περιλαμβάνει το Sega Mega Drive Mini

Η Sega ολοκλήρωσε την λίστα των παιχνιδιών που θα περιλαμβάνονται στην νέα της mini κονσόλα, το Mega Drive Mini.

  • by Gearloose

Σπίτι στο Ντάλας μεταμορφώθηκε σε... Super Mario 3 για τα Χριστούγεννα

'It's-a Me, Mario!

  • by Gearloose

Αυτό είναι το θρυλικό SNES-CD

Ένας χρήστης ανέβασε video με ένα μηχάνημα, το οποίο όπως αναφέρει έπεσε τυχαία στα χέρια του και όπως φαίνεται είναι το -ακυρωμένο- μηχάνημα CD της Sony για το Snes.

  • by Gearloose

Η εξέλιξη της μουσικής του Tetris

Αν ανήκεις στην παλιά σχολή των gamers, σίγουρα θα γνωρίζεις το παιχνίδι Tetris, "παιδί" του Ρώσου προγραμματιστή Alexey Pajitnov, το οποίο το έδινε πακέτο η Nintendo με το GameBoy (και αν είχαμε "καεί" τότε και με αυτό).

  • by Gearloose

Το ακυκλοφόρητο Days of Thunder του NES ανακτήθηκε μετά από 30 χρόνια

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, υπήρχαν δεκάδες παιχνίδια υπό ανάπτυξη για συστήματα όπως το NES, το οποίο εκείνη την εποχή σάρωνε στις πωλήσεις.

  • by Gearloose