Αξίζει το Wii U για αγορά;

Posted on in Άρθρα by Gearloose

Η νεότερη κονσόλα της Nintendo, το Wii U, παρότι κυκλοφόρησε τέλη του 2012, δεν κατάφερε να κερδίσει το κοινό όπως ο προκάτοχος του, με εξαίρεση φυσικά τους fans.

Πολλοί αναφέρουν ότι το πρόβλημα με τις πωλήσεις έχει να κάνει με το γεγονός ότι το μηχάνημα δεν είναι δυνατό, άλλοι πάλι ότι δεν έχει πολλούς τίτλους (και η ίδια η Nintendo το παραδέχεται αυτό), άλλοι ότι μπερδεύει το όνομα τους καταναλωτές, θεωρώντας το περιφερειακό για το Wii και πρέπει να αλλάξει.

Όπως και να έχει, η Nintendo φαίνεται ότι το πήρε το μάθημα της και κατάλαβε ότι δεν μπορείς να έχεις πάντα την τύχη του Wii και ένα μηχάνημα πρέπει να έχει τίτλους για να πουλήσει. Τουλάχιστον οι τελευταίοι τίτλοι και οι ανακοινώσεις νέων δείχνουν ότι η βιβλιοθήκη του Wii U σύντομα θα εμπλουτιστεί με πολύ καλούς τίτλους.

Προσωπικά πιστεύω ότι το Wii U είναι ίσως το μοναδικό μηχάνημα που αξίζει αυτόν τον καιρό για αγορά. Δεν εννοώ τα γραφικά των μηχανημάτων της νέας γενιάς, ποτέ άλλωστε δεν κοίταξα τα γραφικά για να μου αρέσει και να ασχοληθώ με έναν τίτλο. Τα γραφικά και το hype που δημιουργείτε είναι για να γίνεται ντόρος για ένα μηχάνημα και τίποτα άλλο, με αποτέλεσμα οι χρήστες να ξοδεύουν όλο και περισσότερα (ειδικά αν ασχολούνται με PC Gaming) και οι εταιρίες να ξοδεύουν εκατομμύρια για να βγάλουν όλο και πιο "γυαλιστερά" παιχνίδια και να κλείνουν μετά από οικονομικά προβλήματα. Τα γραφικά ΔΕΝ κάνουν το παιχνίδι, άσχετα αν ΝΑΙ είναι καλύτερο το να παίζεις με υψηλές αναλύσεις.

Αυτήν την στιγμή σε σχέση με τα άλλα δύο πανάκριβα μηχανήματα νέας γενιάς (εκ των οποίων το One "σέρνεται" σε πωλήσεις), το Wii U έχει τα καλύτερα -αποκλειστικά- παιχνίδια. Κοιτάζοντας σε ένα κατάστημα (πχ πλαίσιο), τα περισσότερα παιχνίδια του PS4 για παράδειγμα υπάρχουν και για PS3 (και για άλλες κονσόλες). Ποιος ο λόγος να αγοράσεις αυτήν την στιγμή ένα PS4 αν έχεις μάλιστα το PS3 ή ένα PC (που αυτό στάνταρ το έχεις); Άλλωστε μερικά από τα παιχνίδια που θα βγουν στο PS4 θα βγουν και στο PS3 και το αντίθετο (πχ The Evil Within).

Σίγουρα, καμία κονσόλα δεν είχε καλά παιχνίδια από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της ή δεν είχε αρκετά (ούτε το Wii U είχε), αλλά μιλάμε για αυτήν την στιγμή. Για ποιον λόγο να δώσεις για παράδειγμα 410€ για να πάρεις το PS4 με το Call of Duty Ghosts, το οποίο σίγουρα θα έχεις λιώσει ήδη παλιότερα ή ακόμη 440€ για να το πάρεις με το The Last of Us; Ναι εντάξει, έχουν καλά γραφικά. Ε, και; Τα έχεις λιώσει ήδη.

Αντί αυτού μπορείς αυτόν τον καιρό να πάρεις ένα πακέτο με το Wii U, όπως για παράδειγμα αυτό, όπου θα πάρεις μαζί με το Wii U και τα παιχνίδια Mario Kart 8, New Super Mario Bros, New Super Luigi U και Nintendo Land στα 350€.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε το hashtag #wiiudroughtaid, το οποίο δείχνει ότι και το Wii U έχει παιχνίδια και μάλιστα πολύ καλά. Και σίγουρα η Nintendo δεν θα το αφήσει έτσι όσον αφορά τα παιχνίδια.

Θεωρώ πάντως ότι η Nintendo θα πρέπει να μειώσει και άλλο την τιμή του Wii U και να βγάλει το χειριστήριο-tablet που δίνει. Εφόσον πολλά από τα παιχνίδια του κάνουν χρήση του κλασικού χειριστηρίου (ναι αυτό που μοιάζει με του Xbox 360), το tablet πρέπει να βγει από το πακέτο, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η τιμή. Δεν μπορείς να έχεις το Wii U σε πολύ κοντινή τιμή με το PS4 το οποίο σαρώνει σε πωλήσεις αυτήν την στιγμή.

Αξίζει το Wii U για αγορά; 1
Το PS4 δεν χρειάζεται παιχνίδια για να σαρώσει σε πωλήσεις, του φτάνει το hype...

Άποψη μου είναι ότι αν έχεις PC το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις αυτό για τα multiplatform παιχνίδια που θα βγουν και να πάρεις μια κονσόλα για τις αποκλειστικότητες της. Το πια θα είναι αυτήν, έχει να κάνει καθαρά με τις προτιμήσεις σου στις αποκλειστικότητες του κάθε μηχανήματος. Ωστόσο αξίζει να ρίξεις και μια ματιά και στο Wii U.

Σημειώστε ότι ΔΕΝ συνεργάζομαι με κάποιο κατάστημα και δεν κερδίζω το παραμικρό από τις αναφορές μου προς αυτά.

You might also like

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress

Όταν πρόκειται να φτιάξει κάποιος ένα site, το σίγουρο είναι ότι θα προτιμήσει τα πιο γνωστά, το Wordpress, το Joomla ή ακόμη το Blogger.

  • by Gearloose

Format Wars: Blu-ray VS HD-DVD

Στον κόσμο των μέσων, πάντοτε υπήρχαν παραπάνω από μια προτάσεις που έμπαινε στην μάχη

  • by Gearloose

Το «No CAPTCHA reCAPTCHA» δεν κάνει τίποτα…

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Google είχε παρουσιάσει το νέο της σύστημα για την αντιμετώπιση των bot στο διαδίκτυο, το "No CAPTCHA reCAPTCHA", το οποίο ήταν και η αναβάθμιση του "reCAPTCHA".

  • by Gearloose

Ποιο είναι το κόστος ενός WordPress site;

Όταν κάποιος θέλει να ξεκινήσει ένα νέο site, είτε είναι blog, είτε ένα online κατάστημα, το WordPress είναι ένα σύστημα το οποίο θα πρέπει να κοιτάξει, μιας και τα χιλιάδες θέματα και plugins του το κάνει μια πολύ καλή επιλογή.

  • by Gearloose

Τα κορυφαία και δωρεάν forum σε php

Τα forums είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο internet, αφού σε αντίθεση με τα blogs, επιτρέπουν την δημιουργία συζητήσεων σε διάφορα θέματα.

  • by Gearloose

Πως οι πολλές επιλογές Streaming υπηρεσιών θα μας οδηγήσουν όλους στην πειρατεία

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως οι πολλαπλές επιλογές που έχουμε σήμερα για προβολή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στο τέλος θα μας κάνουν να στραφούμε όλοι μας στην πειρατεία.

  • by Gearloose

Έξι πράγματα που δεν πρέπει να αγοράσεις πριν την Black Friday

Σίγουρα είναι πολλοί από εσάς που θα θέλουν να αγοράσουν κάποια πράγματα για την συλλογή τους. Με την "Μαύρη Παρασκευή" ωστόσο να πλησιάζει, καλό θα ήταν να περιμένεις για κάποια από αυτά.

  • by Gearloose