Αγωγή στην Bose γιατί παρακολουθούσε τους χρήστες της από το app της

Posted on in by Gearloose

Η εταιρία Bose κατηγορείτε ότι χρησιμοποιούσε το headphone app της για να συλλέγει τις μουσικές επιλογές των πελατών της και να πουλάει έπειτα τα δεδομένα αυτά σε τρίτους, χωρίς φυσικά την συναίνεση τους.

Η αγωγή έγινε στο Σικάγο, σύμφωνα με το Reuters και αφορά το "Bose Connect app", το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλά ασύρματα ακουστικά της εταιρίας και συνέλεγε τα δεδομένα από τους χρήστες για την εταιρία.

"Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ακουστικά επειδή θεωρούν ότι έτσι γίνεται πιο προσωπικό, αλλά τελικά ίσως να δίνουν πληροφορίες που δεν θα ήθελαν να μοιραστούν", είπε ο δικηγόρος του ενάγοντα.

Ο ενάγων χρησιμοποίησε τα Bose QuietComfort 35 και εγκατέστησε το app έπειτα από παρότρυνση της Bose, βάζοντας το ονοματεπώνυμο του, το email και τον σειριακό αριθμό των ακουστικών και έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε ότι η Bose έστελνε "όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες" σε τρίτους. Μία μάλιστα από τις εταιρίες που λάμβαναν τα δεδομένα των χρηστών, είναι η Segment, η οποία μάλιστα στην ιστοσελίδα της λέει μεταξύ άλλων "Capture data from every customer touch point".

Όπως βλέπετε, οι εταιρίες μας παρακολουθούν και χωρίς να το γνωρίζουμε πολλές φορές, μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα με την συλλογή και πώληση των προσωπικών μας δεδομένων.

You might also like

Flatmii, ένα no solder modchip για το Wii

Κάτι νέο στην Wii scene. Το Flatmii, ένα no-solder modchip για το Wii, κυκλοφόρησε πρόσφατα.

  • by Gearloose

Dungeons: The Eye of Draconus, το μοντέρνο Golden Axe

Πρόσφατα τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Steam στην τιμή των 7€, το πρώτο επεισόδιο του Dungeons: The Eye of Draconus, ένα παιχνίδι που βασίζεται στα -παλιά- arcade παιχνίδια όπως το Golden Axe.

  • by Gearloose

Πλέον θα μπορείς να συνδέσεις τον Paypal λογαριασμό σου με το Android Pay

Όπως φαίνεται, η Google εργάζεται πυρετωδώς για να κάνει την πλατφόρμα πληρωμών της, το Android Pay, ένα ιδανικό mobile σύστημα πληρωμών.

  • by Gearloose

Αυτό είναι το πιο σπάνιο παιχνίδι του NES

Το παιχνίδι Nintendo World Championships, ήταν ένα παιχνίδι που δεν κυκλοφόρησε σε καταστήματα, αλλά είχε δημιουργηθεί αποκλειστικά για έναν διαγωνισμό

  • by Gearloose

Αντάπτορας επιτρέπει την σύνδεση ενός PlayStation χειριστηρίου σε Wii U

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που θέλουν ένα κλασικό χειριστήριο για να παίζουν τα παιχνίδια τους.

  • by Gearloose

Κυκλοφόρησε η Metroid Engine για το GameMaker: Studio

Η σειρά παιχνιδιών "Metroid" της Nintendo είναι αρκετά γνωστή για την ποιότητα και την ατμόσφαιρα της.

  • by Gearloose

Τραβήξτε video αλά 90s με αυτό το VHS Camcorder app

Σίγουρα θα έχετε δει παλιά video τα οποία έχουν τραβηχτεί με τις παλιές κάμερες και φυσικά η ποιότητα τους δεν είναι και η καλύτερη, ενώ η τυπωμένη ημερομηνία είναι το χαρακτηριστικό τους.

  • by Gearloose