Ακτιβιστές δημιουργούν σύστημα αναγνώρισης προσώπου για αστυνομικούς που κρύβουν τα σήματά τους

Posted on in Tech News by Gearloose

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού.

Προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη της η αστυνομία, όταν προσπαθούν να κρύψουν την ταυτότητά τους, ένας αυξανόμενος αριθμός ακτιβιστών αναπτύσσουν εργαλεία αναγνώρισης προσώπου που αναγνωρίζουν τους αστυνομικούς, όπως αναφέρει η The New York Times.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κίνηση, αφού κάνουν χρήση του ίδιου τρόπου με τον οποίο οι αστυνομικοί τείνουν να αναγνωρίζουν τα πρόσωπα διαδηλωτών και υπόπτων. Η αστυνομία κρύβει την ταυτότητά της, ενώ σταματά με βία τις διαμαρτυρίες, ενώ κάνουν χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας για να παρακολουθούν και να συλλαμβάνουν κόσμο. Έτσι, οι ρόλοι αντιστρέφονται και πλέον κανείς δεν μπορεί να μείνει κρυφός.

Ένα από τα projects αναγνώρισης προσώπου, είναι από τον αυτοδίδακτο προγραμματιστή Κρίστοφερ Χάουελ. Θέλει να μπορεί να αναγνωρίζει αστυνομικούς στο Πόρτλαντ του Όρεγκον επειδή τους επιτρέπεται να καλύψουν τα ονόματά τους ενώ ανταποκρίνονται σε διαμαρτυρίες. Το Πόρτλαντ απαγόρευσε την αναγνώριση προσώπου για αστυνομικούς και εταιρείες, αλλά το NYT αναφέρει ότι το έργο του Howell επιτρέπεται επειδή είναι ένα άτομο και εργάζεται σε δικό του project.

«Υπάρχει υπερβολική αστυνομική δύναμη εδώ στο Πόρτλαντ», δήλωσε ο Χάουελ στο NYT . «Γνωρίζοντας ποιοι είναι οι αξιωματικοί φαίνεται σαν μια καλή αρχή».

Η κατασκευή αυτών των εργαλείων έχει γίνει απλή, λόγω των διαθέσιμων εργαλείων. Η πραγματική πρόκληση, όπως ανέφεραν οι ακτιβιστές, είναι να βρουν αρκετές εικόνες της τοπικής αστυνομίας για να εκπαιδεύσουν τον αλγόριθμο, κάτι που τους έλυσαν τα χέρια τα κοινωνικά μέσα.

You might also like

Κυκλοφόρησε η έκδοση 2.91 του Blender

Καλά νέα για τους φαν του ελεύθερου προγράμματος σχεδίασης 3D γραφικών Blender, αφού κυκλοφορεί η νέα έκδοση του προγράμματος η 2.91, συμπεριλαμβανομένης μιας μακροχρόνιας υποστήριξης.

  • by Gearloose

Το νέο Update για το Crysis Remastered του Nintendo Switch φέρνει βελτιώσεις

Το πρόσφατο update v1.4 του Crysis Remastered για το Nintendo Switch, προσφέρει βελτιώσεις στην απόδοση του παιχνιδιού και στον ήχο παράλληλα με πολλές διορθώσεις σφαλμάτων.

  • by Gearloose

Το νέο teaser του Kojima "έσπασε" μέσα σε λίγες ώρες

Ένα teaser από την Kojima Productions έχει σπάσει από τους θαυμαστές μετά από λίγες μόνο ώρες.

  • by Gearloose

Πρώτο gameplay video από το Resident Evil Village (PS4 Pro)

Το Resident Evil Village έρχεται σε λίγες μέρες και το πρώτο gameplay video, το οποίο τρέχει σε PS4 Pro @ 4K, είναι εδώ.

  • by Gearloose

Στο Cyberpunk 2077 οι ταυτόχρονοι παίκτες έφτασαν το 1 εκατομμύριο

Το πολυαναμενόμενο παιχνίδι της CD Projekt, το Cyberpunk 2077, κυκλοφόρησε σήμερα και έγινε ο μεγαλύτερος τίτλος εκκίνησης στο Steam.

  • by Gearloose

Dev του "Cyberpunk 2077" προτείνει τους φαν να το αγοράσουν μέσω GOG

Μπορείτε να αγοράσετε το Cyberpunk 2077 σε πολλά καταστήματα, αλλά μόνο ένα πληρώνει τον προγραμματιστή 100% των πωλήσεων, είπε ο προγραμματιστής.

  • by Gearloose

Gamers τα έχουν "πάρει" επειδή δεν μπορούν να κρατήσουν το Cyberpunk 2077 έπειτα από refund

Υπάρχουν παίκτες που είναι θυμωμένοι γιατί δεν μπορούν να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων και να συνεχίσουν να έχουν το Cyberpunk 2077 στον λογαριασμό τους.

  • by Gearloose