Το ακυκλοφόρητο Days of Thunder του NES ανακτήθηκε μετά από 30 χρόνια

Posted on in Retro Corner by Gearloose

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, υπήρχαν δεκάδες παιχνίδια υπό ανάπτυξη για συστήματα όπως το NES, το οποίο εκείνη την εποχή σάρωνε στις πωλήσεις. Σίγουρα πολλά από αυτά δεν είδαν ποτέ το φως του... ήλιου για διαφόρους λόγους και κάποια από αυτά παρέμειναν ξεχασμένα σε κάποιο σκληρό δίσκο.

Σήμερα λοιπόν, χάρη στην προσπάθεια μιας ομάδας ιστορικών των βιντεοπαιχνιδιών, οποία ανακάλυψε και ανακατασκευάστηκε ένα ακυκλοφόρητο παιχνίδι NES βασισμένο στην ταινία Days of Thunder (1990) με τον Τομ Κρουζ και περίπου 30 χρόνια μετά την εγκατάλειψή του από τον εκδότη Mindscape, έχουμε την δυνατότητα να δούμε και να παίξουμε έναν τίτλο από αυτούς τους θαμμένους στα αρχεία των εταιριών.

Ενδιαφέρων έχει και η προσπάθεια της ομάδας "The Video Game History Foundation" για το παιχνίδι αυτό.

Η ομάδα, ανακάλυψε το συγκεκριμένο παιχνίδι, μαζί με έναν μεγάλο κατάλογο αρχείων από τον σχεδιαστή του παιχνιδιού, τον Chris Oberth, ο οποίος πέθανε το 2012. Η ομάδα βρήκε τους δίσκους, τις δισκέτες αλλά και τις σημειώσεις του σχεδιαστή, ενώ χρησιμοποίησε και ένα αντίγραφο ασφαλείας 21 δισκετών μιας πρώιμης έκδοσης του παιχνιδιού, εντελώς διαφορετική από την αυτήν που αναπτύχθηκε από την Beam Software.

Η ομάδα χρησιμοποίησε και έναν υπολογιστή εκείνης της περιόδου, ώστε να μπορέσει να επαναφέρει με επιτυχία τον κώδικα του παιχνιδιού.

Η ομάδα έψαξε ανάμεσα σε εκατοντάδες αρχεία, ενώ χρησιμοποίησε και εργαλεία προγραμματισμού της δεκαετίας του '90, για να μπορέσει να συνθέσει τον κώδικα με επιτυχία.

Η ομάδα προτίθεται να ανεβάσει τα εργαλεία που χρησιμοποίησε στο github, ώστε να βοηθήσει και άλλους ερευνητές να επαναφέρουν παιχνίδια που μπορεί να εντόπισαν κάπου ξεχασμένα. Πολλοί retro ερευνητές, βρίσκουν τέτοιου είδους αρχεία σε παλιές Amiga ή PC που χρησιμοποιούσαν οι εταιρίες τότε και πλέον πωλούνται από τις οικογένειες των κατόχων τους.

Η εταιρία σκοπεύει να δώσει τα έσοδα των πωλήσεων του παιχνιδιού στην οικογένεια του Chris Oberth.

You might also like

Η πλήρης λίστα των 42 παιχνιδιών που περιλαμβάνει το Sega Mega Drive Mini

Η Sega ολοκλήρωσε την λίστα των παιχνιδιών που θα περιλαμβάνονται στην νέα της mini κονσόλα, το Mega Drive Mini.

  • by Gearloose

Στα σκαριά το Super Nintendo Mini;

Από την ανακοίνωση της mini έκδοσης του NES, οι περισσότεροι ζητούσαν από την Nintendo να κυκλοφορήσει και μια αντίστοιχη έκδοση του SNES.

  • by Gearloose

26 χρόνια μετά, μαθαίνουμε πως να επαναφέρουμε τα saves στο PlayStation 1

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

  • by Gearloose

Η Konami ανακοίνωσε μια mini έκδοση του PC Engine TurboGrafx-16

Θέλεις να φτιάξεις και εσύ κονσόλα αλλά δεν μπορείς να μπεις στην μάχη των "γιγάντων"; Φτιάξε μια mini replica τότε.

  • by Gearloose

Η Nintendo ανακοίνωσε μια Game & Watch κονσόλα αφιερωμένη στο Super Mario Bros

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμάστε τα Game & Watch της Nintento, αλλά αν δεν είστε δεν πειράζει, γιατί η Nintendo σκοπεύει να τα επαναφέρει στην κυκλοφορία.

  • by Gearloose

Σχεδίαζε φορητό GameCube η Nintendo;

Ένα νέο leak για την Nintendo μας αποκάλυψε την ύπαρξη ενός φορητού GameCube, το οποίο όμως δεν είδε ποτέ το φως της ημέρας.

  • by Gearloose

Θα κυκλοφορήσει ντοκιμαντέρ για τα θαμμένα παιχνίδια της Atari

Πριν λίγους μήνες είχε γίνει γνωστό το γεγονός ότι βρέθηκαν χιλιάδες θαμμένα αντίτυπα από την δεκαετία του '80 και συγκεκριμένα από το παιχνίδι Ε.Τ. ο Εξωγήινος.

  • by Gearloose