Αυστραλός χαστουκίστηκε από... χταπόδι

Posted on in Γενικά by Gearloose

Ένα φαινομενικά δυσαρεστημένο χταπόδι, έκανε τα συναισθήματά του γνωστά, χτυπώντας έναν άνθρωπο σε παραλία κοντά στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας.

Ο τριάντα τεσσάρων ετών μυθιστοριογράφος Lance Karlson, δέχθηκε επίθεση από το δυσαρεστημένο κεφαλόποδο ενώ επισκέφθηκε τον Geographe Bay στο Dunsborough στις 18 Μαρτίου, αφήνοντάς τον με επώδυνα τσιμπήματα και κόκκινα σημάδια στο λαιμό του.

Μιλώντας στο 7news.com.au, ο Karlson εξήγησε ότι παρατήρησε για πρώτη φορά το χταπόδι, όταν έφτασε στο σημείο για να δει ένα γλάρο στην επιφάνεια του νερού, παρέχοντας μια πρώιμη ένδειξη της φιλικής διάθεσης του ζώου. Σε αυτό το σημείο αποφάσισε να γυρίσει το χταπόδι, τραβώντας το σε βίντεο καθώς έριξε τα πλοκάμια του προς αυτόν με πολύ επιθετικό τρόπο.

Embed not available. View it on Instagram.

Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, ο Κάρλσον μπήκε στο νερό και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το χταπόδι, καθώς αυτό κατέφυγε ανάμεσα σε ένα σωρό κοχύλια. «Ήμουν εκεί μόνο για λίγα δευτερόλεπτα κοιτάζοντας τα κοχύλια όταν με χτύπησε στο χέρι από πίσω», εξήγησε.

«Τα γυαλιά μου θάμπωσαν και μετά με χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά στο λαιμό».

Αφού δεν άντεξε άλλο την επιθετικότητα του μαλακίου, ο Karlson γρήγορα επέστρεψε στην ακτή, οπότε το αποτύπωμα των πλοκαμιών του χταποδιού έγινε ορατό στο λαιμό και στην άνω πλάτη του.

Ευτυχώς, ο πόνος δεν ήταν πολύ σοβαρός και ο πρώην surf δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια. «Το τσίμπημα δεν ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό, ήταν περισσότερο το σοκ του τι συνέβη και ο φόβος του να τυφλωθώ», είπε.

Ψάχνοντας για κάτι όξινο με το οποίο να εξουδετερώσει το τσίμπημα, ο Karlson αποφάσισε να ρίξει λίγο Coca-Cola στην περιοχή του τραυματισμού. «Δεν ήξερα πραγματικά αν θα λειτουργούσε η Coke, αλλά δεδομένου του πόσο όξινη είναι, αποφάσισα ότι αξίζει να δοκιμάσω», εξήγησε. "Αποδεικνύεται ότι λειτουργεί".

Παρόλο που η αιτία της εχθρικής διάθεσης του ζώου δεν είναι γνωστή, δεν είναι η πρώτη φορά που τα χταπόδια έχουν επιτεθεί σε όσους βρίσκονται κοντά στην περιοχή τους. Για παράδειγμα, οι ερευνητές ανέφεραν πρόσφατα ότι ορισμένα χταπόδια έχουν την τάση να χτυπάνε και ψάρια με τα πλοκάμια τους.

Περιγράφοντας το πλάσμα ως «το πιο θυμωμένο χταπόδι στον Κόλπο της Γεωγραφίας», ο Κάρλσον ήταν τυχερός που το είδος που έτυχε να συναντήσει φάνηκε να είναι σχετικά ακίνδυνο. Αντίθετα, χρήστης του TikTok, ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο όπου κρατάει ένα χταπόδι με μπλε δαχτυλίδια - το οποίο τυχαίνει να είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη ζώα στον κόσμο - στο Μπαλί. Αν το πλάσμα είχε παρόμοια διάθεση με το ζώο στον Κόλπο του Geographe, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν αποδειχθεί πολύ άσχημα.

You might also like

Η ΙΚΕΑ έφτιαξε χάρτινες ρέπλικες των PS5 και Xbox Series X για να δείτε αν χωράνε σε έπιπλο

Ήτανε δίκαιο, έγινε πράξη.

  • by Gearloose

Ποια γλώσσα προγραμματισμού αξίζει να μάθεις [Infographic];

Αν θέλεις να ξεκινήσεις με μια γλώσσα προγραμματισμού, σίγουρα κάπου θα χαθείς, αφού υπάρχουν πάρα πολλές να διαλέξεις, όπου η κάθε μια έχει και τα συν αλλά και τα πλην της.

  • by Gearloose

Κάτοχος του Samsung Galaxy Watch ισχυρίζεται ότι το wearable έκαψε τον καρπό του

Ο τραυματισμός φέρεται να συνέβη ενώ κοιμόνταν.

  • by Gearloose

Builder κατάφερε να στριμώξει ένα PC μέσα σε ένα Xbox 360

Αυτοί οι builders δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.

  • by Gearloose

#Mega_telos

Το τέλος μιας Mega_λης εποχής. Το κανάλι που μας Mega_λωσε με το πρόγραμμα του, έκλεισε οριστικά.

  • by Gearloose

Πόσα πληρώνει η Epic στους GameDevs για τα δωρεάν παιχνίδια;

Ωραίες οι προσφορές του Epic Store με τα δωρεάν παιχνίδια, δεν λέω, αλλά αν αναρωτηθήκατε τι παίρνουν οι game developers από αυτές τις "πωλήσεις", δείτε μια λίστα που βγήκε στην επιφάνεια σαν μέρος της δίκης της με την Apple.

  • by Gearloose