Αυτή η φορητή παιχνιδομηχανή μοιάζει με το Switch αλλά τρέχει Ubuntu

Posted on in Emulation by Gearloose

Σας αρέσει το Nintendo Switch αλλά θέλετε κάτι πιο φτηνό; Η λύση λέγεται "ODroid Go Super" και αναμένεται από τα τέλη Ιανουαρίου 2021 με κόστος 80$.

Πρόκειται για ένα φορητό υπολογιστή με οθόνη 5 ιντσών που κατασκευάστηκε από την κορεατική εταιρεία υλικού Hardkernel. Έχουν κατασκευάσει και άλλες φορητές συσκευές παρόμοιες με αυτήν και γενικά εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα.

Το ODroid Go Super τρέχει Ubuntu 20.04 LTS και έχει σαν frontend τον καλό και γνωστό EmulationStation (που σημαίνει ότι υποστηρίζει πολλές κονσόλες και έτσι τρέχει πολλά παιχνίδια από το παρελθόν, όπως της Nintendo, Sony και Atari).

Η Hardkernel το αναφέρει ως το ιδανικό «gadget για προγραμματιστές για το 2021». Η κονσόλα είναι μικρή, φτηνή και σίγουρα θα σας διασκεδάσει πολύ περισσότερο από κάποιες "next-gen" κονσόλες.

Το ODroid Go Super είναι μια μεγαλύτερη, πιο ισχυρή έκδοση του ODroid Go Advance, μια φορητή συσκευή 3,5 ιντσών που κυκλοφόρησε το 2019 - και το νέο μοντέλο είναι σαφώς καλύτερο με διάφορους τρόπους.

Έχει μια μεγαλύτερη οθόνη LCD 5 ιντσών λειτουργεί σε 854 × 480 pixels (δεν υποστηρίζει 4:3), μια μπαταρία 4000 mAh (για περισσότερο χρόνο λειτουργίας), και δύο αναλογικά joysticks. Ο επεξεργαστής είναι ο ίδιος με το "Go Advance", δηλαδή ένας τετραπύρηνος Rockchip RK3326 ARM Cortex-A35 και γραφικά βγαίνουν από μία ARM Mali-G31 MP2.

Το πρόβλημα για εμένα είναι η λιγοστή μνήμη (1 GB DDR3L), όπως και ο χώρος αποθήκευσης, ο οποίος καταλαμβάνεται πάνω από το 50% για την εγκατάσταση του boot-loader και του λειτουργικού συστήματος, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής. Φυσικά υποστηρίζει SD κάρτες αποθήκευσης, οπότε αυτό δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Θα έρχεται σε δύο χρώματα, μαύρο και λευκό και υποστηρίζει USB2.0, 2.4/5GHz WIFI και Bluetooth 4.

You might also like

Δείτε το Mario Kart 8 να τρέχει στα 8K (CEMU 1.9.0c)

Ο YouTube "Will" ανέβασε ένα video στο οποίο βλέπουμε το Mario Kart 8 να τρέχει στα 8K, χρησιμοποιόντας την τελευταία έκδοση του WiiU emulator, CEMU.

  • by Gearloose

Το Heavenly Sword τρέχει στα 60fps χάρη στον Playstation 3 emulator

Η ομάδα πίσω από τον emulator "RPCS3", ανακοίνσε ότι πλέον το Heavenly Sword μπορεί να τρέξει στο PC σε 4K και 60fps, με την τελευταία έκδοση του Playstation 3 emulator, σε αντίθεση με τα 30fps της έκδοσης του PlayStation 3.

  • by Gearloose

Κάποιος έφτιαξε ένα Wii U να τρέχει Windows και να εξομοιώνει το Wii U

Κάποιος gaming modder ονόματι Banjo Kazooie, μετέτρεψε το χειριστήριο του Wii U του, ώστε να τρέχει Windows 10 και το χρησιμοποίησε για να εξομοιώσει το... Wii U.

  • by Gearloose

Χάκερ εντόπισαν emulator του Sega Saturn για το Nintendo Switch

Χάκερ από το γνωστό site GBAtemp, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν έναν emulator του Sega Saturn από εμπορικό παιχνίδι, ο οποίος τρέχει πολλά παιχνίδια σχεδόν τέλεια.

  • by Gearloose

2D Zelda Ocarina Of Time Remake για PC

Φαντάζομαι το The Legend of Zelda: Ocarina of Time το γνωρίζει κάποιος που θέλει να αποκαλείται gamer. Ίσως να γνωρίζεις και το The Legend of Zelda: A Link to the Past.

  • by Gearloose

Χρήστης του Reddit δημιουργεί τον απόλυτο εξομοιωτή 3DS με ένα Steam Deck

Το Steam Deck είναι γνωστό στους φαν των emulators για τις αξιοσημείωτες δυνατότητες emulation που έχει, με τους χρήστες να καταφέρνουν μόλις πρόσφατα να ενεργοποιήσουν τα γυροσκόπια ελέγχου για την εξομοίωση του Wii U.

  • by Gearloose

Η 1.6 έκδοση του PCSX2 κυκλοφόρησε. Παίξτε τα PS2 παιχνίδια σε 60fps

Η νεότερη έκδοση του PCSX2, η 1.6, κυκλοφόρησε και πολλά από τα διαμάντια της κονσόλας μπορούν πλέον να τρέξουν σε υψηλή ανάλυση (σε PC)

  • by Gearloose