Αυτό είναι το θρυλικό SNES-CD

Posted on in Retro Corner by Gearloose

Ένας χρήστης ανέβασε video με ένα μηχάνημα, το οποίο όπως αναφέρει έπεσε τυχαία στα χέρια του και όπως φαίνεται είναι το -ακυρωμένο- μηχάνημα CD της Sony για το Snes.

Αυτό είναι το θρυλικό SNES-CD 1

Για την ιστορία, το 1988 η Nintendo υπέγραψε συμφωνία με την Sony ώστε η Sony να της φτιάξει ένα μηχάνημα, το οποίο θα έπαιζε τόσο τα παιχνίδια του Snes, αλλά επίσης θα έπαιζε και τα παιχνίδια σε CD που θα έβγαιναν αποκλειστικά γι'αυτό. Η συμφωνία χάλασε κυρίως επειδή η Sony ήθελε περισσότερα κέρδη από τα παιχνίδια που θα έβγαιναν σε CD (κλασική Sony?) και έτσι η Nintendo ακύρωσε (κρυφά όπως αναφέρεται) την συμφωνία με την Sony και στράφηκε προς την Philips.

Αυτό είναι το θρυλικό SNES-CD 2

Τότε ο Kutaragi, ο πατέρας του PlayStation πήρε το πράσινο φως να συνεχίσει το project και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σίγουρα η ιστορία θα ήταν διαφορετική αν είχε κυκλοφορήσει το μηχάνημα τότε. Ας το δούμε στο παρακάτω video, αν και δεν πρόκειται ακόμη τουλάχιστον να το δούμε τα τρέχει ή να δούμε το παιχνίδι που έχει στην κατοχή του ο χρήστης που το ανέβασε. Ελπίζω να μπορέσει να βρει τροφοδοτικό και να το δοκιμάσει.

You might also like

Επιστροφή στα 90s με την μίνι έκδοση του Mega Drive

Οι παλιοί σίγουρα θα θυμόσαστε τον πόλεμο μεταξύ των εταιριών Sega και Nintendo την δεκαετία του '90.

  • by Gearloose

Η εξέλιξη της μουσικής του Tetris

Αν ανήκεις στην παλιά σχολή των gamers, σίγουρα θα γνωρίζεις το παιχνίδι Tetris, "παιδί" του Ρώσου προγραμματιστή Alexey Pajitnov, το οποίο το έδινε πακέτο η Nintendo με το GameBoy (και αν είχαμε "καεί" τότε και με αυτό).

  • by Gearloose

26 χρόνια μετά, μαθαίνουμε πως να επαναφέρουμε τα saves στο PlayStation 1

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

  • by Gearloose

Ο κωδικός Konami θα βρίσκεται στο νέο $10 του Καναδά

Φέτος ο Καναδάς γιορτάζει την 150η επέτειο του σαν έθνος και εκτός των άλλων, θα κυκλοφορήσει ένα νέο χαρτονόμισμα των $10, όπου εκτός από τις ιστορικές φιγούρες που θα έχει επάνω του, θα κρύβει ακόμη ένα μυστικό.

  • by Gearloose

"Έσπασε" το NES Classic και μπορούν να προστεθούν περισσότερα παιχνίδια

Αν ενδιαφερόσουν να αποκτήσεις ένα NES Classic, αλλά δεν σου άρεσε η ιδέα των 30 παιχνιδιών, τώρα μπορείς να αποκτήσεις ένα, μιας και hackers κατάφεραν και βρήκαν τρόπο να προσθέτουν περισσότερα παιχνίδια στο σύστημα.<

  • by Gearloose

Δείτε το Terminator 2 μέσα από το GTA 5

Πριν μερικά χρόνια, είχε κάνει την εμφάνιση του ένα video, το οποίο έδειχνε μια σκηνή από την ταινία Terminator 2: Judgment Day φτιαγμένη εξ'ολοκλήρου στο GTA 5.

  • by Gearloose

Θα κυκλοφορήσει ντοκιμαντέρ για τα θαμμένα παιχνίδια της Atari

Πριν λίγους μήνες είχε γίνει γνωστό το γεγονός ότι βρέθηκαν χιλιάδες θαμμένα αντίτυπα από την δεκαετία του '80 και συγκεκριμένα από το παιχνίδι Ε.Τ. ο Εξωγήινος.

  • by Gearloose