Αυτοκίνητα με υγραέριο: όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Posted on in Άρθρα by Gearloose

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω μερικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θέλει να μετατρέψει το αυτοκίνητο του σε υβριδικό, ώστε να κινείται τόσο με βενζίνη όσο και με υγραέριο, με στόχο το κέρδος.

Προτού ξεκινήσετε με την μετατροπή, θα πρέπει να ψάξετε καλά το συνεργείο που θα επισκεφθείτε για να κάνετε την μετατροπή. Παίζει σημαντικό ρόλο τόσο η εμπειρία του συνεργείου, όσο και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν, ώστε να μην έχετε προβλήματα αργότερα.

Το υγραέριο σαφώς και είναι αρκετά φθηνότερο από την βενζίνη ή το diesel. Ωστόσο θα πρέπει να ξέρετε ότι πέφτουν σημαντικά οι επιδόσεις του αυτοκινήτου σας, ειδικά στις υψηλές στροφές (πχ σε κάποια προσπέραση θα το καταλάβετε).

Επίσης θα πρέπει να διαθέσετε κάποιο μέρος από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, ώστε να μπει η δεξαμενή του υγραερίου. Σε μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και σε μικρές αποστάσεις, περισσότερο θα καίτε βενζίνη παρά υγραέριο, ειδικά τον χειμώνα που θα πρέπει να περιμένετε να ζεσταθεί ο κινητήρας για να ανοίξει η αντλία του υγραερίου.

Το αυτοκίνητο δεν κάνει οικονομία όταν καίει υγραέριο. Για την ακρίβεια καίει λίγο παραπάνω από τι θα έκαιγε βενζίνη. Απλώς είναι φθηνότερο το υγραέριο από την βενζίνη και εκεί είναι που γίνεται η οικονομία.

Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε το κόστος της μετατροπής και τον χρόνο που θα κάνετε απόσβεση της, προτού αρχίσετε να κάνετε οικονομία στο καύσιμο σας. Αν δεν κάνετε πολλά χιλιόμετρα τον μήνα, θα σας πάρει καιρό να βγάλετε το κόστος πρωτίστως και μετά να εξοικονομήσετε από τα καύσιμα.

Άποψη μου είναι να μην κάνετε μετατροπή στο αυτοκίνητο σας, αν δεν το έχετε επαγγελματικό ή δεν κάνετε πολλά χιλιόμετρα τον μήνα. Δεν αξίζει και είναι πολύ πιθανό να σας εμφανίσει προβλήματα. Αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, προτιμήστε ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού.

Επίσης καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι εδώ και λίγο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους ταμπέλες που απαγορεύουν τα αυτοκίνητα που καίνε LPG, για λόγους ασφαλείας.

You might also like

Ποιο είναι το κόστος ενός WordPress site;

Όταν κάποιος θέλει να ξεκινήσει ένα νέο site, είτε είναι blog, είτε ένα online κατάστημα, το WordPress είναι ένα σύστημα το οποίο θα πρέπει να κοιτάξει, μιας και τα χιλιάδες θέματα και plugins του το κάνει μια πολύ καλή επιλογή.

  • by Gearloose

Προστασία στις κονσόλες : NES (παρουσίαση)

Η hacking console scene δεν θα υπήρχε, αν οι εταιρίες δεν κλείδωναν τα μηχανήματα τους, αποτρέποντας από τους χρήστες τους την αναπαραγωγή software που προορίζονταν για άλλη χώρα από την δική τους.

  • by Gearloose

Format Wars: Blu-ray VS HD-DVD

Στον κόσμο των μέσων, πάντοτε υπήρχαν παραπάνω από μια προτάσεις που έμπαινε στην μάχη

  • by Gearloose

Γιατί το PS5 δεν -σου- είναι ακόμη απαραίτητο

Αχ αυτό το PlayStation. Άτιμο brand, πόσο δυνατό είσαι και άτιμο marketing τι μας έχεις κάνει. Ακόμη θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν περιμέναμε το PS2 και PS3 να κυκλοφορήσουν και το πως κάναμε.

  • by Gearloose

Έξι πράγματα που δεν πρέπει να αγοράσεις πριν την Black Friday

Σίγουρα είναι πολλοί από εσάς που θα θέλουν να αγοράσουν κάποια πράγματα για την συλλογή τους. Με την "Μαύρη Παρασκευή" ωστόσο να πλησιάζει, καλό θα ήταν να περιμένεις για κάποια από αυτά.

  • by Gearloose

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress

Όταν πρόκειται να φτιάξει κάποιος ένα site, το σίγουρο είναι ότι θα προτιμήσει τα πιο γνωστά, το Wordpress, το Joomla ή ακόμη το Blogger.

  • by Gearloose

Γιατί είμαι Retro Gamer

Σήμερα, με τα Full HD γραφικά, τις κονσόλες νέας γενιάς και τα 4K να μας έχουν πάρει τα μυαλά, σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι το να ασχολείται κάποιος με παιχνίδια της παλιάς σχολής, είναι χάσιμο χρόνου το λιγότερο, αφού τα νέα παιχνίδια προσφέρουν τόσο καλά γραφικά, όσο και διασκέδαση.

  • by Gearloose