Το "Cyberpunk 2077" δεν υποστηρίζει AMD SMT (Λύση)

Posted on in Tech News by Gearloose

Οι gamers αλλά και οι reviewers παρατήρησαν ότι το Cyberpunk 2077 έχει προβλήματα πλήρης υποστήριξης των επεξεργαστών AMD Ryzen, ιδίως της τεχνολογίας SMT (Simultaneous multithreading).

Το ζήτημα μπορεί εύκολα να παρατηρηθεί στη Διαχείριση εργασιών των Windows, όπου το παιχνίδι είναι κλειδωμένο στους φυσικούς πυρήνες της CPU. Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει στους επεξεργαστές Intel, υποδεικνύοντας ότι ο κώδικας ενδέχεται να μην έχει βελτιστοποιηθεί για επεξεργαστές AMD, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Ένας χρήστης του reddit ονόματι UnhingedDoork παρείχε μια γρήγορη λύση σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο φαίνεται να βελτιώνει την υποστήριξη multi-threading από το παιχνίδι, και ως εκ τούτου, αυξάνει την συνολική εμπειρία παιχνιδιού. Η λύση απαιτεί τροποποίηση στο εκτελέσιμο αρχείο του παιχνιδιού (exe), το οποίο φαίνεται να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το παιχνίδι αναγνωρίζει την CPU. Λάβετε υπόψη ότι δεν έχει καμία σχέση με τη βελτιστοποίηση του πυρήνα για την Intel.

Δεν είναι σαφές πώς το παιχνίδι, το οποίο καθυστέρησε πολλές φορές, δεν έχει ακόμη βελτιστοποιηθεί για τους επεξεργαστές AMD Ryzen. Ας ελπίσουμε ότι η CD Projekt Red θα είναι σε θέση να βελτιώσει την multi-threading υποστήριξη και να προσφέρει περαιτέρω βελτιστοποιήσεις όχι μόνο για τους επεξεργαστές AMD Ryzen αλλά και για τις GPU AMD Radeon που εξακολουθούν να μην διαθέτουν υποστήριξη raytracing.

Ένας γρήγορος οδηγός έχει αναρτηθεί επίσης στο Reddit από τον χρήστη chaosxk. Αν θελήσετε να τον δοκιμάσετε, κάντε πρώτα ένα backup του exe αρχείου, για παν ενδεχόμενο.

How to

 1. Κατεβάστε το πρόγραμμα HxD
 2. Βρείτε το αρχείο "Cyberpunk2077.exe" και με "drag 'n drop", "πετάξτε" το επάνω στον HxD20 editor (ο οποίος θα πρέπει να τρέχει προτού γίνει αυτό)
 3. Θα πρέπει να εμφανιστεί μια δέσμη εξαγωνικών αριθμών (όπως 01 FF 0D, κλπ.)
 4. Πατήστε CTRL + F, αλλάξτε τη στήλη σε Hex-Values
 5. Στην αναζήτηση, βάλτε το "75 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08" (χωρίς εισαγωγικά). Θα πρέπει να σας εμφανίσει τον συγκεκριμένο κώδικα.
 6. Αντιγράψτε το "EB 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08" (χωρίς εισαγωγικά).
 7. Στο HxD κάντε δεξί κλικ στις επισημασμένο πεδίο και επιλέξτε "paste insert"
 8. Αποθηκεύστε το αρχείο και δοκιμάστε να τρέξετε το παιχνίδι.

Υπάρχει επίσης ένας οδηγός διαθέσιμος σε βίντεο.

You might also like

Η Domino's "τρολάρει" το Halo Infinite

Όταν η Microsoft παρουσίασε το Halo Infinite την περασμένη εβδομάδα, πολλοί ήταν αυτοί που δυσαρεστήθηκαν για τα γραφικά του παιχνιδιού, ειδικά όταν μιλάμε για next gen παιχνίδι.

 • by Gearloose

Πρώτο gameplay video από το Resident Evil Village (PS4 Pro)

Το Resident Evil Village έρχεται σε λίγες μέρες και το πρώτο gameplay video, το οποίο τρέχει σε PS4 Pro @ 4K, είναι εδώ.

 • by Gearloose

Απειλές δέχονται οι developers του Cyberpunk 2077

Οι συνεχόμενες καθυστερήσεις της κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077 φαίνεται πως έφτασαν κάποιους στο αμήν, με αποτέλεσμα να στέλνουν απειλητικά μηνύματα στους developers του παιχνιδιού Cyberpunk 2077.

 • by Gearloose

Κυκλοφόρησε η έκδοση 2.91 του Blender

Καλά νέα για τους φαν του ελεύθερου προγράμματος σχεδίασης 3D γραφικών Blender, αφού κυκλοφορεί η νέα έκδοση του προγράμματος η 2.91, συμπεριλαμβανομένης μιας μακροχρόνιας υποστήριξης.

 • by Gearloose

Ένας κλασικός τίτλος του PS1 έρχεται αναβαθμισμένος

Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά...

 • by Gearloose

Ακτιβιστές δημιουργούν σύστημα αναγνώρισης προσώπου για αστυνομικούς που κρύβουν τα σήματά τους

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού

 • by Gearloose

Το "Cyberpunk 2077" δεν θα απαιτεί high-end υπολογιστή

Στο τελευταίο επεισόδιο Night City Wire, η CD Projekt Red αποκάλυψε τις ελάχιστες και τις προτεινόμενες απαιτήσεις του νέου RPG παιχνιδιού της "Cyberpunk 2077".

 • by Gearloose