Αν δεν χρησιμοποιείτε τα αρχεία σας στο Google Drive θα διαγραφούν

Posted on in Web by Gearloose

Μια νέα πολιτική όσο αφορά τους λογαριασμούς στο Drive, ανακοίνωσε η Google.

Παρότι τα media επικεντρώθηκαν στις αλλαγές του Photos, της υπηρεσίας αποθήκευσης φωτογραφιών της Google, μια άλλη πολιτική της εταιρίας πέρασε στα ψιλά. Με λίγα λόγια λοιπόν, αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του για διάστημα 2 ετών, τότε η εταιρία θα αρχίσει την διαγραφή αρχείων.

H Google προωθεί αυτήν την αλλαγή, σαν έναν τρόπο να βάλει τάξη στο χάος που υπάρχει στο Google Drive από τα εγκαταλελειμμένα αρχεία, ως αποτέλεσμα των ξεχασμένων λογαριασμών.

Εισάγουμε νέες πολιτικές για τους λογαριασμούς των χρηστών που είναι είτε ανενεργοί, είτε βρίσκονται στο storage limit σε Gmail, Drive και Photos, σε μια προσπάθεια να εναρμονίσουμε τις πρακτικές μας με αυτές της υπόλοιπης βιομηχανίας. Αν είσαι ανενεργός σε μια ή περισσότερες υπηρεσίες για δυο χρόνια, η Google μπορεί να διαγράψει το περιεχόμενο, αναφέρει η εταιρία.

Ο πιο απλός τρόπος να διατηρήσεις τα δεδομένα σου, αν φυσικά σε ενδιαφέρουν ακόμη, είναι απλά να επισκέπτεσαι κάποια φορά κάποια από τις υπηρεσίες της Google που σχετίζονται με αυτά, πχ Gmail, Google Drive και Google Photos. Και επιπλέον, η εταιρεία προειδοποιεί ότι θα προσπαθήσει να προειδοποιεί τους χρήστες πριν διαγράψει τα δεδομένα με ανάλογα emails.

You might also like

Τι μας μαθαίνει το πρόσφατο hacking του GearBest

Όπως φαντάζομαι θα μάθατε, το GearBest, ένα αρκετά γνωστό online store που ειδικεύεται στα Κινέζικα προϊόντα, και κυρίως στις φορητές συσκευές.

  • by Gearloose

Το hack της Revolut αποκαλύπτει δεδομένα 50.000 χρηστών

Η Revolut έχει υποστεί μια κυβερνοεπίθεση που έδωσε σε μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες δεκάδων χιλιάδων πελατών.

  • by Gearloose

Η σελίδα που σε "ταξιδεύει" με αμάξι σε διάφορες πόλεις

Ενώ παράλληλα ακούς το τοπικό ραδιόφωνο κάθε πόλης που "βρίσκεσαι".

  • by Gearloose

Το YouTube θα αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις σε όλα τα βίντεο ανεξάρτητα από το κανάλι

Οι αλλαγές ξεκινούν άμεσα στις ΗΠΑ και από τα μέσα του 2021 οπουδήποτε αλλού.

  • by Gearloose

Εταιρεία VPN με zero logs πολιτική, διέρευσε 20εκ logs χρηστών

Ποτέ μην εμπιστεύεστε ότι είναι δωρεάν.

  • by Gearloose

Τι έγινε τελικά με την αναβάθμιση του WordPress που κατέληξε σε φιάσκο;

Όσο και να μην "πάω" το WordPress, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι "τροφοδοτεί" μεγάλη μερίδα του διαδικτύου. Η τελευταία του αναβάθμιση ωστόσο είχε κάποια θεματάκια.

  • by Gearloose