"Έσπασε" το NES Classic και μπορούν να προστεθούν περισσότερα παιχνίδια

Posted on in Retro Corner by Gearloose

Αν ενδιαφερόσουν να αποκτήσεις ένα NES Classic, αλλά δεν σου άρεσε η ιδέα των 30 παιχνιδιών, τώρα μπορείς να αποκτήσεις ένα, μιας και hackers κατάφεραν και βρήκαν τρόπο να προσθέτουν περισσότερα παιχνίδια στο σύστημα.

Σημειώστε ότι παρότι δεν χρειάζεται να ανοίξετε το μηχάνημα, η μέθοδος είναι δύσκολη. Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει, μιας και δεν έχω το NES Classic, οπότε και μεταφέρω τις οδηγίες των hackers (στο τέλος) για όσους ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στο Reddit, θα πρέπει να έχετε ήδη ένα save του Super Mario Bros για να λειτουργήσει η τεχνική. Έπειτα συνδέεται το NES με το PC σας και το ξεκινήσετε σε λειτουργία "FEL" (κρατώντας το RESET προτού πατήσετε το POWER). Τα σχετικά προγράμματα που θα χρειαστείτε, είναι στις οδηγίες στο τέλος.

Στην συνέχεια μεταφέρεται το λειτουργικό σύστημα του NES στο PC σας, το ανοίγετε με τα κατάλληλα εργαλεία και προσθέτετε ή αφαιρείται παιχνίδια, προτού το ξανά δημιουργήσετε, ώστε να μεταφερθεί πάλι στην κονσόλα, φλασάροντας την.

Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε την συγκεκριμένη διαδικασία, μπορείτε να προσθέσετε στο ίδιο το NES Classic ένα Raspeberry PI, ενώ αν επιμένετε ότι το NES Classic είναι χαμένα λεφτά, μπορείτε να αγοράσετε μια custom clone έκδοση της κονσόλας με Raspeberry PI.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό η Nintendo να γνώριζε ότι θα γίνει κάποια στιγμή αυτό, μιας και στον κώδικα της κονσόλας πρόσθεσε το παρακάτω κείμενο:

This is the hanafuda captain speaking. Launching emulation in 3...2...1. Many efforts, tears and countless hours have been put into this jewel. So, please keep this place tidied up and don't break everything! Cheers, the hanafuda captain.

Η παρουσίαση της κονσόλας και το hack της από εμένα

You might also like

Το Rise of the Tomb Raider σε PS1 case (που όμως δεν μπορείς να αγοράσεις)

Πέρασαν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Tomb Raider παιχνιδιού, που για εμένα ήταν και το καλύτερο παιχνίδι της σειράς (αν και το τελευταίο μπορώ να πω ότι άγγιζε κάπως την ατμόσφαιρα του πρώτου).

  • by Gearloose

Η πλήρης λίστα των 42 παιχνιδιών που περιλαμβάνει το Sega Mega Drive Mini

Η Sega ολοκλήρωσε την λίστα των παιχνιδιών που θα περιλαμβάνονται στην νέα της mini κονσόλα, το Mega Drive Mini.

  • by Gearloose

Η Konami ανακοίνωσε μια mini έκδοση του PC Engine TurboGrafx-16

Θέλεις να φτιάξεις και εσύ κονσόλα αλλά δεν μπορείς να μπεις στην μάχη των "γιγάντων"; Φτιάξε μια mini replica τότε.

  • by Gearloose

Επιστροφή στα 90s με την μίνι έκδοση του Mega Drive

Οι παλιοί σίγουρα θα θυμόσαστε τον πόλεμο μεταξύ των εταιριών Sega και Nintendo την δεκαετία του '90.

  • by Gearloose

Ο κωδικός Konami θα βρίσκεται στο νέο $10 του Καναδά

Φέτος ο Καναδάς γιορτάζει την 150η επέτειο του σαν έθνος και εκτός των άλλων, θα κυκλοφορήσει ένα νέο χαρτονόμισμα των $10, όπου εκτός από τις ιστορικές φιγούρες που θα έχει επάνω του, θα κρύβει ακόμη ένα μυστικό.

  • by Gearloose

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το Atari VCS

Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά.

  • by Gearloose

Το εστιατόριο που… έσωσε το Metroid

Το παιχνίδι Metroid (NES) ίσως να το γνωρίζουν πολλοί παίχτες, κυρίως από τις μετέπειτα επανεκδόσεις του (ή και τις προσθήκες νεωτέρων τίτλων στη

  • by Gearloose