Εταιρεία VPN με zero logs πολιτική, διέρευσε 20εκ logs χρηστών

Posted on in Web by Gearloose

Ποτέ μην εμπιστεύεστε ότι είναι δωρεάν.

Πρόκειται για την εταιρεία VPN ονόματι "UFO VPN" με έδρα το Χονγκ Κονγκ που ανήκει στην Dreamfii HK Limited και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μια εταιρία που διαφημίζει ότι μπορεί να μας προστατεύσει, τελικά αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί ούτε το δικό της σύστημα να προστατεύσει.

UFO VPN does not collect, monitor, or log any traffic or use of its Virtual Private Network service, under any circumstances, on any platform.

Η UFO VPN, η οποία τόνιζε ότι δεν κρατάει τα αρχεία καταγραφής (logs) των χρηστών της, τελικά αποδείχτηκε ψεύτρα και διέρρευσαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια αρχεία καταγραφής. Αυτά που δεν κράταγε δηλαδή.

Το hacking ανακαλύφθηκε από ερευνητές της Comparitech την 1η Ιουλίου 2020. Η ζημιά προέκυψε λόγω της απουσίας κωδικού πρόσβασης της βάσης δεδομένων.

Με υλικό περί τα 894GB, τα δεδομένα περιλαμβάνουν κωδικούς πρόσβασης σε απλό κείμενο (όχι hashed δηλαδή), διευθύνσεις IP, χρονικές σημάνσεις των συνδέσεων χρηστών, διακριτικά συνεδρίας, πληροφορίες της συσκευής και λειτουργικό σύστημα, καθώς και γεωγραφικές πληροφορίες με τη μορφή ετικετών.

Οι συνέπειες αυτού του φαινομένου είναι αρκετά επικίνδυνες, καθώς όχι μόνο οι λογαριασμοί χρηστών κινδυνεύουν να αναληφθούν από κακόβουλα άτομα, αλλά οι χρήστες μπορούν επίσης να παρακολουθούνται στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τα session tokens (ειδικά διακριτικά σύνδεσης), τυχόν κρυπτογραφημένα δεδομένα στα οποία αποκτά πρόσβαση κάποιος θα μπορούσαν επίσης να αποκρυπτογραφηθούν καθιστώντας ολόκληρη την έννοια της κρυπτογράφησης άχρηστη.

Η εταιρία ειδοποιήθηκε για το συμβάν και η βάση δεδομένων τους ασφαλίστηκε στις 15 Ιουλίου. Η εταιρία ανέφερε ότι λόγω αλλαγής κάποιων υπαλλήλων της, ήταν αδύνατον να ανακαλυφθεί νωρίτερα η εισβολή στους server της.

You might also like

Το hack της Revolut αποκαλύπτει δεδομένα 50.000 χρηστών

Η Revolut έχει υποστεί μια κυβερνοεπίθεση που έδωσε σε μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες δεκάδων χιλιάδων πελατών.

  • by Gearloose

Τι μας μαθαίνει το πρόσφατο hacking του GearBest

Όπως φαντάζομαι θα μάθατε, το GearBest, ένα αρκετά γνωστό online store που ειδικεύεται στα Κινέζικα προϊόντα, και κυρίως στις φορητές συσκευές.

  • by Gearloose

Η σελίδα που σε "ταξιδεύει" με αμάξι σε διάφορες πόλεις

Ενώ παράλληλα ακούς το τοπικό ραδιόφωνο κάθε πόλης που "βρίσκεσαι".

  • by Gearloose

Το YouTube θα αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις σε όλα τα βίντεο ανεξάρτητα από το κανάλι

Οι αλλαγές ξεκινούν άμεσα στις ΗΠΑ και από τα μέσα του 2021 οπουδήποτε αλλού.

  • by Gearloose

Τι έγινε τελικά με την αναβάθμιση του WordPress που κατέληξε σε φιάσκο;

Όσο και να μην "πάω" το WordPress, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι "τροφοδοτεί" μεγάλη μερίδα του διαδικτύου. Η τελευταία του αναβάθμιση ωστόσο είχε κάποια θεματάκια.

  • by Gearloose

Αν δεν χρησιμοποιείτε τα αρχεία σας στο Google Drive θα διαγραφούν

Μια νέα πολιτική όσο αφορά τους λογαριασμούς στο Drive, ανακοίνωσε η Google.

  • by Gearloose