Γνωρίστε το Pop!_OS, την διανομή Linux που προτιμά η πλειοψηφία των χρηστών

Posted on in OS by Gearloose

Το Pop!OS είναι μία σχετικά νέα αλλά και ιδιαίτερη διανομή Linux και ίσως και πιο επαγγελματική, μιας και δημιουργήθηκε από την System76, εταιρία κατασκευής laptop.

Η System76, η εταιρία πίσω από το Pop!OS, εξειδικεύεται εδώ και χρόνια στην κατασκευή και πώληση laptop αποκλειστικά με Linux. Το Pop!OS αποτελεί λοιπόν και την πρόταση της εταιρίας για μία αξιόλογη και ελαφριά διανομή Linux.

Το Pop!_OS, όπως και οι περισσότερο γνωστές διανομές, είναι βασισμένο στην LTS έκδοση του Ubuntu. Το γραφικό του περιβάλλον είναι το Pop Shell, το οποίο ξεκίνησε ως ένα πρόσθετο του Gnome και έχει σαν στόχο την απλοποίηση του περιβάλλοντος εργασίας. Παράλληλα, χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη συμπλήρωση, το auto-tiling, τα πολλαπλά workspaces, η περιήγηση με πληκτρολόγιο και οι πολλές συντομεύσεις, στοχεύουν στο να μας κάνουν περισσότερο παραγωγικούς.

Η διανομή διαθέτει το δικό της αποθετήριο εγκατάστασης προγραμμάτων, τα οποία είναι οργανωμένα σε κατηγορίες, κάνοντάς το ένα από τα καλύτερα στο είδος του. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε "refresh" το λειτουργικό μας αν αντιμετωπίζουμε θέματα με αυτό.

Δοκιμάζοντας την τελευταία διανομή σε ένα παλιό μου laptop, πρέπει να πω ότι είναι ιδιαίτερα όμορφη αλλά και γρήγορη, κάτι που οφείλει και την έκρηξη της δημοτικότητας της. Είναι επίσης κατάλληλη τόσο για απλούς χρήστες, όσο και για επαγγελματίες.

Έκδοση: 20.10
Μέγεθος: 2.24GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: System76

You might also like

Τα Windows έγιναν 35 χρονών

Η πλειοψηφία των χρηστών των Η/Υ έχει λειτουργικό Windows, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, μιας και μιλάμε για το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα.

  • by Gearloose