Η Denuvo ανακοινώνει DRM για να εμποδίσει την αναπαραγωγή παιχνιδιών του Switch

Posted on in Πειρατεία by Gearloose

Να που το DRM "χτύπησε" και την πόρτα του Nintendo Switch.

Η Denuvo ανακοινώνει νέο σύστημα DRM, το οποίο στόχο έχει να αποτρέπει την αναπαραγωγή παιχνιδιών του Nintendo Switch από emulators σε PC.

Το DRM σύστημα της Denuvo έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς publishers, οπως για παράδειγμα στο Devil May Cry 5 και Resident Evil Village της Capcom.

Ωστόσο αυτά τα αντι-πειρατικά συστήματα, προκαλούν πονοκέφαλο στους νόμιμους κατόχους των τίτλων, αφού δημιουργούν πολλά προβλήματα με την απόδοση του παιχνιδιού.

Το ερώτημα είναι, αν ένα τέτοιο σύστημα προκαλεί αντίστοιχα προβλήματα και στο Switch, ένα hardware το οποίο είναι ήδη αρκετά περιορισμένο και αν μη τι άλλο, κάθε frame μετράει.

Ωστόσο η εταιρία δήλωσε ότι το νέο αυτό σύστημα, θα ελέγχει τις διαφορές που έχει το παιχνίδι όταν τρέχει σε πραγματικό hardware του Switch, σε σχέση με έναν emulator. Έτσι, θα είναι σε θέση να αντιληφθεί αν το παιχνίδι τρέχει σε emulator και θα αποτρέπει την αναπαραγωγή του.

Αν και αρκετοί τίτλοι με Denuvo DRM έχουν "σπάσει" από τους πειρατές, είναι πολλοί και αυτοί που τους δυσκολεύουν, όπως για παράδειγμα οι Sonic Origins, GRID Legends, Football Manager 2022 κ.α.

Μένει να δούμε αν αυτήν η λύση υλοποιηθεί από τους developers, αν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο και αν οι πειρατές μπορέσουν να βρουν τρόπο να προσπεράσουν -και- αυτό το κλείδωμα.

You might also like

Wii-U Bootrom, το πρώτο βήμα για το WiiU Hack έγινε

Καλά τα νέα (?) για τους κατόχους του Wii U. Πρόσφατα έγινε το πρώτο βήμα για να «σπάσει» η προστασία της κονσόλας, επιτρέποντας έτσι την εκτέλε

  • by Gearloose

Ο Mac Demarco συνιστά στους φαν του να «κατεβάσουν» το άλμπουμ του

Μπορεί να ακούμε συχνά ότι η πειρατεία σκοτώνει την μουσική, αλλά κάποιοι καλλιτέχνες δεν το στηρίζουν αυτό.

  • by Gearloose

Κυκλοφόρησαν τα πρώτα πειρατικά παιχνίδια του PS4

Δεν άργησαν να φανούν. Ο λόγος για τις κυκλοφορίες πειρατικών παιχνιδιών για το PlayStation 4.

  • by Gearloose

Το SNES Classic Edition μπορεί να "σπάσει" όπως το NES Mini

Παρότι το SNES Classic Edition (ή Mini) δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα, τα νέα είναι ευχάριστα, η κονσόλα μπορεί να "σπάσει", όπως το αδερφάκι της και να προστεθούν έτσι επιπλέον παιχνίδια.

  • by Gearloose

Μέσο Remote Play ίσως να μπορεί να γίνει exploit στο PS4

Αυτό μας λέει η Game Genie, η εταιρία που κατασκευάζει το γνωστό σπαστήρι.

  • by Gearloose

Τα καλύτερα torrent sites για το 2016

Το τοπίο στο downloading αλλάζει συνεχώς, έπειτα από το κυνηγητό των αρχών στα torrent -και μη- sites.

  • by Gearloose

Κυκλοφόρησε "σπασμένη" έκδοση του Resident Evil 7 από την ομάδα CPY

Η ομάδα CPY φαίνεται ότι μαθαίνει γρήγορα από το Denuvo και μόλις ελάχιστες ημέρες από την κυκλοφορία του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε την σπασμένη του έκδοση.

  • by Gearloose