Η εξέλιξη της μουσικής του Tetris

Posted on in Retro Corner by Gearloose

Αν ανήκεις στην παλιά σχολή των gamers, σίγουρα θα γνωρίζεις το παιχνίδι Tetris, "παιδί" του Ρώσου προγραμματιστή Alexey Pajitnov, το οποίο το έδινε πακέτο η Nintendo με το GameBoy (και αν είχαμε "καεί" τότε και με αυτό).

Αυτό όμως που μας έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, ήταν η μουσική που ακούγαμε μέσα στο παιχνίδι, το οποίο ήταν από ένα Ρώσικο (τι άλλο θα ήταν?) λαϊκό τραγούδι.

Παρακάτω ας δούμε (ή καλύτερα ας ακούσουμε) μια λίστα που μάζεψε το Kotaku και μας δείχνει την εξέλιξη τόσο του παιχνιδιού (όσο μπορεί να εξελιχτεί), όσο και της μουσικής του.

You might also like

Το ακυκλοφόρητο Days of Thunder του NES ανακτήθηκε μετά από 30 χρόνια

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, υπήρχαν δεκάδες παιχνίδια υπό ανάπτυξη για συστήματα όπως το NES, το οποίο εκείνη την εποχή σάρωνε στις πωλήσεις.

  • by Gearloose

"Έσπασε" το NES Classic και μπορούν να προστεθούν περισσότερα παιχνίδια

Αν ενδιαφερόσουν να αποκτήσεις ένα NES Classic, αλλά δεν σου άρεσε η ιδέα των 30 παιχνιδιών, τώρα μπορείς να αποκτήσεις ένα, μιας και hackers κατάφεραν και βρήκαν τρόπο να προσθέτουν περισσότερα παιχνίδια στο σύστημα.<

  • by Gearloose

Θα κυκλοφορήσει ντοκιμαντέρ για τα θαμμένα παιχνίδια της Atari

Πριν λίγους μήνες είχε γίνει γνωστό το γεγονός ότι βρέθηκαν χιλιάδες θαμμένα αντίτυπα από την δεκαετία του '80 και συγκεκριμένα από το παιχνίδι Ε.Τ. ο Εξωγήινος.

  • by Gearloose

Και όμως, υπάρχει παγκόσμιο πρωτάθλημα Tetris

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού "Nintendo World Championship" του 1990, το Tetris ήταν το καλύτερο παιχνίδι για τον σκοπό αυτόν.

  • by Gearloose

Σχεδίαζε φορητό GameCube η Nintendo;

Ένα νέο leak για την Nintendo μας αποκάλυψε την ύπαρξη ενός φορητού GameCube, το οποίο όμως δεν είδε ποτέ το φως της ημέρας.

  • by Gearloose

Σπίτι στο Ντάλας μεταμορφώθηκε σε... Super Mario 3 για τα Χριστούγεννα

'It's-a Me, Mario!

  • by Gearloose

Η Nintendo ανακοίνωσε μια Game & Watch κονσόλα αφιερωμένη στο Super Mario Bros

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμάστε τα Game & Watch της Nintento, αλλά αν δεν είστε δεν πειράζει, γιατί η Nintendo σκοπεύει να τα επαναφέρει στην κυκλοφορία.

  • by Gearloose