Η Konami ανακοίνωσε μια mini έκδοση του PC Engine TurboGrafx-16

Posted on in Retro Corner by Gearloose

Θέλεις να φτιάξεις και εσύ κονσόλα αλλά δεν μπορείς να μπεις στην μάχη των "γιγάντων"; Φτιάξε μια mini replica τότε. Κάπως έτσι θα σκέφτηκε και η Konami, η οποία θέλησε ένα μερίδιο από την "τρέλα" που ακούει mini κονσόλες και ανακοίνωσε την κυκλοφορία της PC Engine TurboGrafx-16.

Η Konami ανακοίνωσε μια mini έκδοση του PC Engine TurboGrafx-16 1

Η μικρή αυτήν έκδοση της PC Engine CoreGrafx Mini (Ευρώπη) / TurboGrafx-16 Mini (Ν. Αμερική) / PC Engine CoreGrafx Mini (Ιαπωνία) θα περιλαμβάνει δύο υποδοχές USB για τα χειριστήρια, ενώ θα επιτρέπει και την σύνδεση ενός Multitap περιφερειακού (το οποίο θα πωλείτε χωριστά), ώστε να μπορούν να συνδεθούν μέχρι και πέντε χειριστήρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας ή η τιμή της κονσόλας, ωστόσο γνωρίζουμε ότι θα περιλαμβάνει την δυνατότητα quick save στα παιχνίδια και επιλογές προβολής, ώστε να εξομοιώνεται η CRT τηλεόραση για πιο retro feeling.

Η πρώτη λίστα των παιχνιδιών είναι επίσης διαθέσιμη και αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο στο μέλλον, ανάλογα την περιοχή που θα κυκλοφορήσει η κονσόλα. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο σχεδιασμός της κονσόλας θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Τα παιχνίδια που είναι μέχρι τώρα γνωστά, είναι:

PC Engine CoreGrafx mini (Ευρώπη) / TurboGrafx-16 mini (Ν. Αμερική)
Alien Crush
Dungeon Explorer
New Adventure Island
Ninja Spirit
R-Type
Ys Book I & II
PC Engine mini (Japan)
Bonk
Castlevania: Rondo of Blood
China Warrior
Dungeon Explorer
Super Star Soldier
Ys Book I & II

Το PC Engine αρχικά σχεδιάστηκε από την Hudson Soft και κατασκευάστηκε από την NEC. Στην Ιαπωνία η κονσόλα κυκλοφόρησε το 1987, ενώ στην Αμερική και στην Γαλλία δύο χρόνια αργότερα.

Στο Ην. Βασίλειο και την Ισπανία κυκλοφόρησε το 1990. Εκείνη την εποχή η κονσόλα έπρεπε να κοντραριστεί με το SNES της Nintendo, το Mega Drive της Sega καθώς επίσης και το Neo Geo. Η Konami ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του PC Engine και το 2012 συγχωνεύτηκε με την Hudson.

You might also like

Και όμως, υπάρχει παγκόσμιο πρωτάθλημα Tetris

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού "Nintendo World Championship" του 1990, το Tetris ήταν το καλύτερο παιχνίδι για τον σκοπό αυτόν.

  • by Gearloose

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το Atari VCS

Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά.

  • by Gearloose

Σπίτι στο Ντάλας μεταμορφώθηκε σε... Super Mario 3 για τα Χριστούγεννα

'It's-a Me, Mario!

  • by Gearloose

Το Rise of the Tomb Raider σε PS1 case (που όμως δεν μπορείς να αγοράσεις)

Πέρασαν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Tomb Raider παιχνιδιού, που για εμένα ήταν και το καλύτερο παιχνίδι της σειράς (αν και το τελευταίο μπορώ να πω ότι άγγιζε κάπως την ατμόσφαιρα του πρώτου).

  • by Gearloose

Το ακυκλοφόρητο Days of Thunder του NES ανακτήθηκε μετά από 30 χρόνια

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, υπήρχαν δεκάδες παιχνίδια υπό ανάπτυξη για συστήματα όπως το NES, το οποίο εκείνη την εποχή σάρωνε στις πωλήσεις.

  • by Gearloose

"Έσπασε" το NES Classic και μπορούν να προστεθούν περισσότερα παιχνίδια

Αν ενδιαφερόσουν να αποκτήσεις ένα NES Classic, αλλά δεν σου άρεσε η ιδέα των 30 παιχνιδιών, τώρα μπορείς να αποκτήσεις ένα, μιας και hackers κατάφεραν και βρήκαν τρόπο να προσθέτουν περισσότερα παιχνίδια στο σύστημα.<

  • by Gearloose

Το "GoldenEye 007" γιορτάζει 25 χρόνια από την άφιξή του στο Nintendo 64

Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια από την κυκλοφορία του GoldenEye 007 στο Nintendo 64.

  • by Gearloose