Το hack της Revolut αποκαλύπτει δεδομένα 50.000 χρηστών

Posted on in Web by Gearloose

Η Revolut έχει υποστεί μια κυβερνοεπίθεση που έδωσε σε μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες δεκάδων χιλιάδων πελατών.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα, το βράδυ της Κυριακής, και έχει χαρακτηριστεί ως «άκρως στοχευμένο».

Η Revolut, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας η οποία έχει γνωρίσει ταχεία ανάπτυξη, προσφέροντας διαχείριση χρημάτων και πλέον τραπεζικές και επενδυτικές υπηρεσίες σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Σε μια δήλωση στο BleepingComputer, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο είχε πρόσβαση "για σύντομο χρονικό διάστημα" σε δεδομένα μόνο του 0,16% των πελατών του.

"Εντοπίσαμε αμέσως και απομονώσαμε την επίθεση για να περιορίσουμε αποτελεσματικά τον αντίκτυπό της και επικοινωνήσαμε με τους πελάτες που επηρεάστηκαν. Οι πελάτες που δεν έλαβαν email δεν έχουν επηρεαστεί" - Revolut

Σύμφωνα με την αποκάλυψη παραβίασης στην Κρατική Επιθεώρηση Προστασίας Δεδομένων στη Λιθουανία, όπου η Revolut διαθέτει τραπεζική άδεια, 50.150 πελάτες έχουν επηρεαστεί.

Με βάση τις πληροφορίες από τη Revolut, η υπηρεσία ανέφερε ότι ο αριθμός των επηρεαζόμενων πελατών στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο είναι 20.687 και μόλις 379 Λιθουανοί πολίτες ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από αυτό το περιστατικό.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ο παράγοντας της απειλής απέκτησε πρόσβαση στη βάση δεδομένων δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά φαίνεται ότι ο εισβολέας βασίστηκε στην κοινωνική μηχανική, ενώ η Revolut τονίζει ότι ο εισβολέας δεν απέκτησε πρόσβαση στα κεφάλαια των χρηστών.

Η Revolut αντέδρασε γρήγορα στην εισβολή και περιόρισε σημαντικά τον κίνδυνο για τους πελάτες της, απομονώνοντας την επίθεση μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας (02:00).

Ως προληπτικό μέτρο, η Revolut σχημάτισε μια ειδική ομάδα επιφορτισμένη με την παρακολούθηση των λογαριασμών πελατών, για να βεβαιωθεί ότι τόσο τα χρήματα όσο και τα δεδομένα είναι ασφαλή.

Οι χρήστες θα πρέπει να είναι «εξαιρετικά επιφυλακτικοί» για τυχόν μηνύματα που ζητούν προσωπικά στοιχεία ή κωδικούς πρόσβασης. Η Revolut δεν θα καλέσει πελάτες για το συμβάν και δεν θα ζητήσει ποτέ ευαίσθητες πληροφορίες.

You might also like

Αν δεν χρησιμοποιείτε τα αρχεία σας στο Google Drive θα διαγραφούν

Μια νέα πολιτική όσο αφορά τους λογαριασμούς στο Drive, ανακοίνωσε η Google.

  • by Gearloose

Τι έγινε τελικά με την αναβάθμιση του WordPress που κατέληξε σε φιάσκο;

Όσο και να μην "πάω" το WordPress, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι "τροφοδοτεί" μεγάλη μερίδα του διαδικτύου. Η τελευταία του αναβάθμιση ωστόσο είχε κάποια θεματάκια.

  • by Gearloose

Εταιρεία VPN με zero logs πολιτική, διέρευσε 20εκ logs χρηστών

Ποτέ μην εμπιστεύεστε ότι είναι δωρεάν.

  • by Gearloose

Η σελίδα που σε "ταξιδεύει" με αμάξι σε διάφορες πόλεις

Ενώ παράλληλα ακούς το τοπικό ραδιόφωνο κάθε πόλης που "βρίσκεσαι".

  • by Gearloose

Το YouTube θα αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις σε όλα τα βίντεο ανεξάρτητα από το κανάλι

Οι αλλαγές ξεκινούν άμεσα στις ΗΠΑ και από τα μέσα του 2021 οπουδήποτε αλλού.

  • by Gearloose

Τι μας μαθαίνει το πρόσφατο hacking του GearBest

Όπως φαντάζομαι θα μάθατε, το GearBest, ένα αρκετά γνωστό online store που ειδικεύεται στα Κινέζικα προϊόντα, και κυρίως στις φορητές συσκευές.

  • by Gearloose