Και όμως, υπάρχει παγκόσμιο πρωτάθλημα Tetris

Posted on in Retro Corner by Gearloose

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού "Nintendo World Championship" του 1990, το Tetris ήταν το καλύτερο παιχνίδι για τον σκοπό αυτόν. Ο τότε νικητής, ο Thor Aackerlund, θεωρείτε ακόμη και σήμερα ως ο καλύτερος παίχτης του Tetris.

Ακόμη και σήμερα, τα τουρνουά του Tetris παίζονται όπως ακριβώς τότε, με την κλασική έκδοση του παιχνιδιού στο NES, χρησιμοποιώντας την κονσόλα και τα χειριστήρια της συσκευής και όχι κάποιον emulator.

Το 2009, ένας παίχτης ονόματι Harry Hong, ήταν ο πρώτος που κατάφερε να φτάσει το σκορ των 999,999 πόντων στο παιχνίδι, κάτι που μέχρι τότε θεωρούνταν αδύνατο. Εμπνευσμένος από αυτό, ο Adam Cornelius ξεκίνησε την παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας, για την οποία μάλιστα δημιούργησε και μια εκστρατεία στο Kickstarter.

Με το που έγινε γνωστό, πολλοί παίχτες άρχισαν να δηλώνουν ότι κατάφεραν και έφτασαν αυτό το σκορ. Ο Adam τότε και με την βοήθεια του βετεράνου των Nintendo World Championship, τον Robin Mihara, ξεκίνησαν την αναζήτηση και άλλων πρωταθλητών του Tetris.

Σιγά σιγά γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας live τουρνουά, όπου οι κορυφαίοι παίχτες θα μάχονταν μεταξύ τους, κάτι που τον οδήγησε στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ Ecstasy of Order: The Tetris Masters.

Πλέον το τουρνουά διοργανώνεται στο Retro Gaming Expo στο Πόρτλαντ και μαζεύει περί τους 6000 θεατές.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στο τουρνουά, κάνοντας το πολύ δύσκολο, ενώ δεν λείπουν και οι νεότεροι που απειλούν να νικήσουν τους μέχρι στιγμής κορυφαίους παίχτες.

You might also like

Ο κωδικός Konami θα βρίσκεται στο νέο $10 του Καναδά

Φέτος ο Καναδάς γιορτάζει την 150η επέτειο του σαν έθνος και εκτός των άλλων, θα κυκλοφορήσει ένα νέο χαρτονόμισμα των $10, όπου εκτός από τις ιστορικές φιγούρες που θα έχει επάνω του, θα κρύβει ακόμη ένα μυστικό.

  • by Gearloose

Το ακυκλοφόρητο Days of Thunder του NES ανακτήθηκε μετά από 30 χρόνια

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, υπήρχαν δεκάδες παιχνίδια υπό ανάπτυξη για συστήματα όπως το NES, το οποίο εκείνη την εποχή σάρωνε στις πωλήσεις.

  • by Gearloose

Στα σκαριά το Super Nintendo Mini;

Από την ανακοίνωση της mini έκδοσης του NES, οι περισσότεροι ζητούσαν από την Nintendo να κυκλοφορήσει και μια αντίστοιχη έκδοση του SNES.

  • by Gearloose

Το Rise of the Tomb Raider σε PS1 case (που όμως δεν μπορείς να αγοράσεις)

Πέρασαν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Tomb Raider παιχνιδιού, που για εμένα ήταν και το καλύτερο παιχνίδι της σειράς (αν και το τελευταίο μπορώ να πω ότι άγγιζε κάπως την ατμόσφαιρα του πρώτου).

  • by Gearloose

26 χρόνια μετά, μαθαίνουμε πως να επαναφέρουμε τα saves στο PlayStation 1

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

  • by Gearloose

Το "GoldenEye 007" γιορτάζει 25 χρόνια από την άφιξή του στο Nintendo 64

Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια από την κυκλοφορία του GoldenEye 007 στο Nintendo 64.

  • by Gearloose

20 χρόνια Super Nintendo!

Πως περνάνε τα χρόνια, ε; Πριν μερικές ημέρες, το Super Nintendo ή Snes, "έγινε" 20 χρονών. Θυμάμαι να πρωτό έρχομαι σε επαφή με αυτό αρχές του '90 και συγκ

  • by Gearloose