Κάτοχος του Samsung Galaxy Watch ισχυρίζεται ότι το wearable έκαψε τον καρπό του

Posted on in Γενικά by Gearloose

Ο τραυματισμός φέρεται να συνέβη ενώ κοιμόνταν.

Ίσως θελήσετε να σκεφτείτε δύο φορές για να συνεχίσετε να φοράτε το έξυπνο ρολόι σας κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από αναφορές ότι ο καρπός ενός χρήστη κάηκε από τον ιχνηλάτη υγείας του και ενώ αυτός κοιμόταν.

Οι ιχνηλάτες υγείας δεν είναι απλώς χρήσιμα εργαλεία για να παρακολουθείτε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. Πολλά ρολόγια έχουν και λειτουργία παρακολούθησης ύπνου, επομένως έχετε κίνητρο να τα φοράτε και όταν κοιμάστε, εάν θέλετε να παρακολουθήσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

Αλλά αν χρησιμοποιείτε ένα παλαιότερο έξυπνο ρολόι της Samsung (όπως το Samsung Galaxy Watch Active 2), ίσως να αρχίσετε να σκέφτεστε την αγορά ενός άλλου ρολογιού, καθώς ο χρήστης του Reddit TheMattsterOfSelf ισχυρίζεται ότι το ρολόι του του έκανε έγκαυμα τρίτου βαθμού στον ύπνο του.

Η ανάρτηση του στην κοινότητα r/WellThatSucks δείχνει τον τραυματισμό του, και φαίνεται ότι του τον προκάλεσε το σημείο που "κάθεται" το πίσω μέρος του ρολογιού. Στα σχόλια, ο TheMattsterOfSelf εξηγεί ότι το ρολόι είναι ένα «Galaxy Watch Active2 (44mm)» που χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό καιρό για να τον βοηθήσει στη διαχείριση της αϋπνίας του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα έξυπνα ρολόγια της Samsung κατηγορούνται ανάλογη συμπεριφορά – μια πιθανή ομαδική αγωγή είναι υπό εξέλιξη μαζί με άλλες σχετικές αναφορές για τα ρολόγια Galaxy που προκαλούν εγκαύματα και τραυματισμούς.

Αλλά δεν είναι επίσης ένα πρόβλημα που είναι μοναδικό για τις συσκευές Samsung. Η Fitbit αναγκάστηκε να ανακαλέσει εκατομμύρια ρολόγια Fitbit Ionic λίγους μήνες πριν έπειτα από πολυάριθμες αναφορές χρηστών που έπαθαν εγκαύματα χρησιμοποιώντας τα.

Προφανώς, τα ρολόγια Fitbit υπερθερμαίνονταν λόγω προβλημάτων με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούνται σε smartwatches επειδή είναι ελαφρές και μπορούν να φορτιστούν γρήγορα – αλλά ενέχουν κινδύνους.

Εάν μία μονάδα λιθίου καταστραφεί ή βραχυκυκλωθεί για οποιονδήποτε λόγο, είναι πιθανό να υπερθερμανθεί, και αν αυτό συμβεί θα μπορούσε η θερμότητα να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση προκαλώντας βλάβη και σε άλλες μονάδες έως ότου η συσκευή ζεσταθεί αρκετά ώστε να κάψει τον χρήστη.

Δεν είναι σαφές εάν το ζήτημα της Samsung του TheMattsterOfSelf είναι της ίδιας φύσης, αλλά δεδομένου ότι το ρολόι είναι ένα από τα παλαιότερα μοντέλα της εταιρείας, είναι εύλογο ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να είχε προκληθεί φθορά στην μπαταρία σε σημείο που μια παρόμοια περίπτωση υπερθέρμανσης κυψελών θα μπορούσε να συμβεί.

Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς θα ανταποκριθεί η Samsung σε αυτόν τον τελευταίο ισχυρισμό, αλλά αν υπάρχει πρόβλημα με τα ρολόγια της, τότε ίσως θελήσετε να ξανασκεφτείτε ποια συσκευή χρησιμοποιείτε για να παρακολουθείτε τον ύπνο σας.

You might also like

Ποια γλώσσα προγραμματισμού αξίζει να μάθεις [Infographic];

Αν θέλεις να ξεκινήσεις με μια γλώσσα προγραμματισμού, σίγουρα κάπου θα χαθείς, αφού υπάρχουν πάρα πολλές να διαλέξεις, όπου η κάθε μια έχει και τα συν αλλά και τα πλην της.

  • by Gearloose

Αυστραλός χαστουκίστηκε από... χταπόδι

Ένα φαινομενικά δυσαρεστημένο χταπόδι, έκανε τα συναισθήματά του γνωστά, χτυπώντας έναν άνθρωπο σε παραλία κοντά στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας.

  • by Gearloose

#Mega_telos

Το τέλος μιας Mega_λης εποχής. Το κανάλι που μας Mega_λωσε με το πρόγραμμα του, έκλεισε οριστικά.

  • by Gearloose

Builder κατάφερε να στριμώξει ένα PC μέσα σε ένα Xbox 360

Αυτοί οι builders δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.

  • by Gearloose

Πόσα πληρώνει η Epic στους GameDevs για τα δωρεάν παιχνίδια;

Ωραίες οι προσφορές του Epic Store με τα δωρεάν παιχνίδια, δεν λέω, αλλά αν αναρωτηθήκατε τι παίρνουν οι game developers από αυτές τις "πωλήσεις", δείτε μια λίστα που βγήκε στην επιφάνεια σαν μέρος της δίκης της με την Apple.

  • by Gearloose

Η ΙΚΕΑ έφτιαξε χάρτινες ρέπλικες των PS5 και Xbox Series X για να δείτε αν χωράνε σε έπιπλο

Ήτανε δίκαιο, έγινε πράξη.

  • by Gearloose