Το Malwarebytes μπλοκάρει Google και YouTube ως κακόβουλο λογισμικό

Posted on in Tech News by Gearloose

Η Google αλλά και υπηρεσίες της, όπως το Youtube, επισημαίνονται ως κακόβουλο λογισμικό από το Malwarebytes από το πρωί της Τετάρτης, εμποδίζοντας τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια ολόκληρη σειρά ιστοτόπων.

Εννοείται ότι κάτι τέτοιο δεν έχει να κάνει ούτε με την Malwarebytes να τα βάζει με τις μεγάλες εταιρίες, ούτε ότι εταιρία όπως η Google έχει παραβιαστεί. Πράγματι, είναι μια γκάφα από τα φίλτρα του Malwarebytes, όπως όλα δείχνουν.

"Η Malwarebytes γνωρίζει ένα προσωρινό πρόβλημα με το στοιχείο φιλτραρίσματος ιστού του προϊόντος μας που μπορεί να αποκλείει ορισμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του google.com", δήλωσε στο The Register εκπρόσωπος της Malwarebytes. «Εργαζόμαστε ενεργά για μια διόρθωση», συνέχισε.

Επειδή αυτοί οι χρήστες του Διαδικτύου δεν μπορούσαν να απευθυνθούν στον γίγαντα της αναζήτησης ιστού της Google γιατί ξαφνικά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Google, πολλοί στράφηκαν στο Twitter για απαντήσεις σχετικά με το εάν η Google είχε παραβιαστεί ή το ζήτημα ήταν ψευδώς θετικό για το Malwarebytes:

Οι αποκλεισμένοι ιστότοποι περιλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες G Suite, όπως τα Έγγραφα Google και το Gmail, που χρησιμοποιούνται ευρέως μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά και προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Edge δεν μπορούν επίσης να λειτουργήσουν σωστά.

Σύμφωνα με τουλάχιστον έναν χρήστη, το γραφικό στοιχείο ReCaptcha της Google είναι επίσης αποκλεισμένο σε οποιονδήποτε ιστότοπο εάν είναι εγκατεστημένο και το Malwarebytes. Μία προσωρινή λύση είναι η προσθήκη του Firefox στη λίστα εξαιρέσεων Malwarebytes, μιας και οι άλλοι browsers βασίζονται στην μηχανή του Chrome.

You might also like

Η Microsoft θα κάνει μια ανακοίνωση στα "The Game Awards" την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Jeff Grubb, ο οποίος το ανέφερε σε ένα video του GamesBeat την Παρασκευή, αλλά δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά.

  • by Gearloose

Το Evil Dead: The Game πούλησε περισσότερα από 500.000 αντίτυπα σε μόλις 5 ημέρες

Εάν βλέπετε ταινίες ή/και τηλεοπτικές σειρές τρόμου, σίγουρα θα γνωρίζετε το Evil Dead

  • by Gearloose

Δείτε το "Alisa", ένα παιχνίδι τρόμου βγαλμένο από τα '90s

Το "Alisa" είναι ένα action adventure παιχνίδι τρόμου, το οποίο μας ταξιδεύει στη χρυσή εποχή των τρισδιάστατων παιχνιδιών της δεκαετίας του '90.

  • by Gearloose

Αυτές είναι οι απαιτήσεις για το Final Fantasy 7 Remake Intergrade

Το Final Fantasy 7 Remake Intergrade, έρχεται στις 16 Δεκεμβρίου στο PC μέσω του Epic Games Store.

  • by Gearloose

Το νέο teaser του Kojima "έσπασε" μέσα σε λίγες ώρες

Ένα teaser από την Kojima Productions έχει σπάσει από τους θαυμαστές μετά από λίγες μόνο ώρες.

  • by Gearloose

Η Sony φέρνει περισσότερα παιχνίδια PlayStation στο PC

Και ξαφνικά, η Sony με το PC έγιναν "φιλαράκια".

  • by Gearloose

Gamers τα έχουν "πάρει" επειδή δεν μπορούν να κρατήσουν το Cyberpunk 2077 έπειτα από refund

Υπάρχουν παίκτες που είναι θυμωμένοι γιατί δεν μπορούν να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων και να συνεχίσουν να έχουν το Cyberpunk 2077 στον λογαριασμό τους.

  • by Gearloose