Το MediEvil Remake "χάρισε" στους hackers έναν αξιοπρεπέστατο PS1 emulator

Posted on in Emulation by Gearloose

Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες...

Πρόκειται για remake του αυθεντικού τίτλου του PS1. Το παιχνίδι ωστόσο παρέχει την δυνατότητα να ξεκλειδώσεις την αυθεντική έκδοση του παιχνιδιού, η οποία τρέχει σε έναν emulator της κονσόλας, ο οποίος μπορεί να δώσει από 720P και 1080P ανάλυση, ως και 4K στα PlayStation Pro.

Με το πρόσφατο hacking του firmware 6.72 του PS4 ωστόσο, οι hackers μπόρεσαν να εξαγάγουν τον emulator και να μας χαρίσουν έτσι έναν εξομοιωτή του PS1 για το PS4.

Και εννοείται ότι θα μπορείς να τρέξεις και άλλα παιχνίδια του PS1, όπως θα δείτε στο παρακάτω τιτίβισμα.

Ωστόσο σε κάτι τέτοιες προσπάθειες, δεν τρέχουν όλα όπως τα θέλουμε. Για παράδειγμα, όσοι δοκίμασαν και άλλους τίτλους, όπως το Syphoon Filter (ένα από τα αγαπημένα μου της κονσόλας), παρατήρησαν ότι δεν μπορούσαν να περάσουν την οθόνη του menu.

Το καλό είναι ότι με την δημοσίευση του κώδικα του εξομοιωτή, πολλοί θα προσπαθήσουν να τον βελτιώσουν και να υποστηρίζει ακόμη περισσότερους τίτλους. Φυσικά για να καταφέρει κάποιος να τρέξει τα παιχνίδια του PS1 στο PS4 του απαιτεί να έχει περασμένο την έκδοση 6.72 του FW και να μην έχει αναβαθμίσει στην τελευταία του έκδοση.

You might also like

Δείτε το Mario Kart 8 να τρέχει στα 8K (CEMU 1.9.0c)

Ο YouTube "Will" ανέβασε ένα video στο οποίο βλέπουμε το Mario Kart 8 να τρέχει στα 8K, χρησιμοποιόντας την τελευταία έκδοση του WiiU emulator, CEMU.

  • by Gearloose

Αυτή η φορητή παιχνιδομηχανή μοιάζει με το Switch αλλά τρέχει Ubuntu

Σας αρέσει το Nintendo Switch αλλά θέλετε κάτι πιο φτηνό; Η λύση λέγεται "ODroid Go Super" και και αναμένεται από τα τέλη Ιανουαρίου 2021 με κόστος 80$.

  • by Gearloose

Η 1.6 έκδοση του PCSX2 κυκλοφόρησε. Παίξτε τα PS2 παιχνίδια σε 60fps

Η νεότερη έκδοση του PCSX2, η 1.6, κυκλοφόρησε και πολλά από τα διαμάντια της κονσόλας μπορούν πλέον να τρέξουν σε υψηλή ανάλυση (σε PC)

  • by Gearloose

Χρήστης του Reddit δημιουργεί τον απόλυτο εξομοιωτή 3DS με ένα Steam Deck

Το Steam Deck είναι γνωστό στους φαν των emulators για τις αξιοσημείωτες δυνατότητες emulation που έχει, με τους χρήστες να καταφέρνουν μόλις πρόσφατα να ενεργοποιήσουν τα γυροσκόπια ελέγχου για την εξομοίωση του Wii U.

  • by Gearloose

Χάκερ εντόπισαν emulator του Sega Saturn για το Nintendo Switch

Χάκερ από το γνωστό site GBAtemp, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν έναν emulator του Sega Saturn από εμπορικό παιχνίδι, ο οποίος τρέχει πολλά παιχνίδια σχεδόν τέλεια.

  • by Gearloose

Κάποιος έφτιαξε ένα Wii U να τρέχει Windows και να εξομοιώνει το Wii U

Κάποιος gaming modder ονόματι Banjo Kazooie, μετέτρεψε το χειριστήριο του Wii U του, ώστε να τρέχει Windows 10 και το χρησιμοποίησε για να εξομοιώσει το... Wii U.

  • by Gearloose

Το Heavenly Sword τρέχει στα 60fps χάρη στον Playstation 3 emulator

Η ομάδα πίσω από τον emulator "RPCS3", ανακοίνσε ότι πλέον το Heavenly Sword μπορεί να τρέξει στο PC σε 4K και 60fps, με την τελευταία έκδοση του Playstation 3 emulator, σε αντίθεση με τα 30fps της έκδοσης του PlayStation 3.

  • by Gearloose