Το «No CAPTCHA reCAPTCHA» δεν κάνει τίποτα…

Posted on in Άρθρα by Gearloose

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Google είχε παρουσιάσει το νέο της σύστημα για την αντιμετώπιση των bot στο διαδίκτυο, το "No CAPTCHA reCAPTCHA", το οποίο ήταν και η αναβάθμιση του "reCAPTCHA", του συστήματος δηλαδή που σου ζητάει να γράψεις ένα κείμενο που σου εμφανίζεται, ώστε να αποδείξεις ότι δεν είσαι bot, δηλαδή μηχανή που μόνο καλό σκοπό δεν έχει. Ωστόσο το σύστημα είναι σαν να μην έχεις βάλει απλά τίποτα.

Και όλα δείχνουν τόσο ωραία στο video

Το νέο anti-bot σύστημα λειτουργεί με απλό τρόπο. Την πρώτη φορά που θα το συναντήσεις σε κάποια σελίδα, θα σου ζητήσει να εισάγεις ένα κείμενο που σου ζητάει. Την επόμενη φορά και επειδή θα το έχεις περάσει με επιτυχία, δεν πρόκειται να σου ζητήσει ξανά να εισάγεις κάτι, απλά να "τικάρεις" ένα σημείο με την ένδειξη "Δεν είμαι robot", το οποίο μπορείτε να το δείτε στην πράξη εδώ. Η όλη λειτουργία του βασίζεται στα γνωστά "cookies", τα οποία και αποθηκεύονται στο pc σου, ώστε να μπορεί να τα αναγνώσει το σύστημα της Google. Όταν τα σβήσεις για κάποιον λόγο, θα πρέπει να ξανά περάσεις το τεστ του κ.ο.κ.

Από την στιγμή που άλλαξα το προηγούμενο σύστημα CAPTCHA με αυτό, οι εγγραφές των bots διπλασιάστηκαν.

Το «No CAPTCHA reCAPTCHA» δεν κάνει τίποτα… 1

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που αποθηκεύει η Google στα PC μας, μπορούν να το κάνουν και τα PCs που έχουν μέσα τους και τα bots και με μερικά τρικ (όπως εξηγεί και ο homakov, ο οποίος ανέβασε και έναν html κώδικα όπου δείχνει στην πράξη το πόσο εύκολα μπορεί μια μηχανή να προσπεράσει το νέο CAPTCHA) να ξεγελάσουν το σύστημα ελέγχου του reCAPTCHA.

You might also like

Γιατί το WordPress είναι η χειρότερη επιλογή για CMS

Όταν κάποιος θελήσει να ξεκινήσει ένα blog, έχει δύο βασικές επιλογές, να πάει σε κάποιο δωρεάν hosting, όπως το blogger ή το wp.com ή να βρει κάποιο software και να το εγκαταστήσει σε δικό του host.

  • by Gearloose

Γιατί το PS5 δεν -σου- είναι ακόμη απαραίτητο

Αχ αυτό το PlayStation. Άτιμο brand, πόσο δυνατό είσαι και άτιμο marketing τι μας έχεις κάνει. Ακόμη θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν περιμέναμε το PS2 και PS3 να κυκλοφορήσουν και το πως κάναμε.

  • by Gearloose

Τι μας μαθαίνει το "κανόνι" του a-mobiles.gr

Με τις σελίδες υπηρεσιών τύπου "Σκρουτζ" και με την μανία που μας πιάνει, ειδικά τις ημέρες προσφορών και εκπτώσεων να βρούμε το αγαπημένο μας προϊόν όσο το δυνατόν φτηνότερα, δεν είναι δύσκολο για κάποιους να βρουν εύκολα θύματα.

  • by Gearloose

RetroTalk: Κλείσιμο videoclub, αγαπημένα περιοδικά, γιατί το Retrofeeling είναι μύθος κ.α.

Πριν λίγο καιρό, διάβασα σε ιστοσελίδα για ένα γνωστό μου videoclub στην Λάρισα, το οποίο όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες του, τους οποίους γνωρίζω και προσωπικά, δεν άντεξαν και το έκλεισαν.

  • by Gearloose

Γιατί το PS3 είναι από τα καλύτερα media player για να αγοράσεις

Τα media players έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα.

  • by Gearloose

Γιατί το "Σηκώνει παζάρι" του Κωτσόβολου δεν σου προσφέρει τίποτα

Εδώ και λίγο καιρό, ο Κωτσόβολος έχει βρει έναν μοντέρνο και interactive τρόπο για να ξεστοκάρει προϊόντα.

  • by Gearloose

Γιατί είμαι Retro Gamer

Σήμερα, με τα Full HD γραφικά, τις κονσόλες νέας γενιάς και τα 4K να μας έχουν πάρει τα μυαλά, σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι το να ασχολείται κάποιος με παιχνίδια της παλιάς σχολής, είναι χάσιμο χρόνου το λιγότερο, αφού τα νέα παιχνίδια προσφέρουν τόσο καλά γραφικά, όσο και διασκέδαση.

  • by Gearloose