Περί Black Friday και εκπτώσεις και τι να προσέχετε

Posted on in Άρθρα by Gearloose

Ο όρος Black Friday μας έρχεται από την Αμερική και γεννήθηκε την δεκαετία του '50. Η "Μαύρη Παρασκευή" σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου των αγορών στις ΗΠΑ.

Τι είναι λοιπόν η "Μαύρη Παρασκευή"; Ένα πανηγύρι ψεύτικων εκπτώσεων, όπως είναι και οι εποχικές εκπτώσεις.

Βλέπεις το τρικ είναι απλό, υπερβολικά απλό μάλιστα. Βάζεις τιμές "χώμα" σε προϊόντα τα οποία δεν θα πωλούνταν ούτε υπό την απειλή όπλου. Αυτά είναι όντως προσφορές, γιατί αν δεν ήταν, δεν θα έφευγαν και ποτέ από το μαγαζί. Αυτοί είναι και οι κράχτες λοιπόν, τους οποίους κάθε κατάστημα που σέβεται τον εαυτό του, τους έχει.

Περί Black Friday και εκπτώσεις και τι να προσέχετε 1

Ωστόσο στα υπόλοιπα προϊόντα, τα "καλά" κομμάτια, δεν υπάρχει έκπτωση και εδώ είναι όλο το παιχνίδι των καταστημάτων, να σε φέρουν μέσα με τους "κράχτες" για να πάρεις και κάποιο από τα κομμάτια που δεν έχουν εκπτώσεις.

Περί Black Friday και εκπτώσεις και τι να προσέχετε 2

Να θυμάστε, οι εταιρίες παίζουν με την ψυχολογία, ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες. Πουθενά δεν υπάρχει έλλειψη στοκ, ούτε εξωφρενικές μειώσεις τιμών. Ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες, σπάνια δεν έχουν στοκ, πόσο μάλιστα κάτι τέτοιες ημέρες.

Περί Black Friday και εκπτώσεις και τι να προσέχετε 3

Όπως προανέφερα, μειώσεις τιμών γίνονται σε ορισμένα προϊόντα, που ούτως ή άλλος, αν πήγαινες οποιαδήποτε άλλη στιγμή με το μετρητό στο χέρι, θα σου έκαναν καλή μείωση για να τους φύγει και από το στοκ.

Αυτά τα προϊόντα είναι και η αιτία που τοποθετούν ταμπέλες οι οποίες αναγράφουν "εκπτώσεις ως 80%", γιατί οι μειώσεις αφορούν ορισμένα προϊόντα και όχι ότι προϊόν βρίσκεται μέσα στο κατάστημα. Στα "καλά" προϊόντα, οι τιμές παραμένουν ως έχουν.

Περί Black Friday και εκπτώσεις και τι να προσέχετε 4

Αν θέλεις να έχεις κάθε ημέρα "Black Friday" και να μην χρωστάς και πουθενά (γιατί αν αγοράζεις με πιστωτική κάρτα και με "άτοκες δόσεις" -ωραίο ανέκδοτο, θα πληρώσεις αυτό που πήρε πολύ παραπάνω, λόγω τόκων), περίμενε μέχρι να έχεις τα μετρητά για να αγοράσεις κάτι που πραγματικά θέλεις και όχι κάτι που πρέπει να αγοράσεις.

Δεν χρειάζεσαι, για παράδειγμα, μια 4K TV, αν έχεις ήδη μια καλή 1080p. Αλλά και αν την χρειάζεσαι πραγματικά, μπορείς να την πάρεις σε καλύτερη τιμή από τι αν περίμενες τις "Μαύρες Παρασκευές".

Απλά, όπως είπα, περίμενε να έχεις το χρήμα να πάρεις αυτό που θέλεις. Αν δεν έχεις το χρήμα, σημαίνει ότι απλά ΔΕΝ πρέπει να το πάρεις γιατί δεν έχεις την ικανότητα να το πάρεις, η πιστωτική κάρτα είναι μία ακόμη απάτη για να πουλήσουν χρήμα και να σε έχουν "φυλακισμένο" στις δόσεις.

Εκεί παζάρεψε τις τιμές και αν έχεις το χρήμα cash, να είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις αυτό που θέλεις, σε καλύτερη τιμή και χωρίς να χρειάζεται να σπρώχνεσαι σε ουρές.

Συμβουλή μου είναι όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι, πήγαινε σε κάποιο κατάστημα της γειτονιάς σου (ή σε οποιοδήποτε άλλο μικρότερο), αντί να πας κατευθείαν στα μεγάλα καταστήματα.

Αν δεν το έχουν ή δεν μπορούν να σου κάνουν καλή τιμή, προτίμησε το μεγάλο μετά.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τέτοιες "προσφορές", βγάζουν εκτός ανταγωνισμού και εξοντώνουν μικρά καταστήματα, τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα της τεράστιας προβολής που έχουν οι μεγάλες αλυσίδες, αλλά ούτε την δυνατότητα μείωσης τιμών σε τέτοια μεγέθη, ακόμη και όταν αυτές γίνονται μόνο στους "κράχτες".

You might also like

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress

Όταν πρόκειται να φτιάξει κάποιος ένα site, το σίγουρο είναι ότι θα προτιμήσει τα πιο γνωστά, το Wordpress, το Joomla ή ακόμη το Blogger.

  • by Gearloose

Γιατί το WordPress είναι η χειρότερη επιλογή για CMS

Όταν κάποιος θελήσει να ξεκινήσει ένα blog, έχει δύο βασικές επιλογές, να πάει σε κάποιο δωρεάν hosting, όπως το blogger ή το wp.com ή να βρει κάποιο software και να το εγκαταστήσει σε δικό του host.

  • by Gearloose

Προστασία στις κονσόλες : NES (παρουσίαση)

Η hacking console scene δεν θα υπήρχε, αν οι εταιρίες δεν κλείδωναν τα μηχανήματα τους, αποτρέποντας από τους χρήστες τους την αναπαραγωγή software που προορίζονταν για άλλη χώρα από την δική τους.

  • by Gearloose

Super Nintendo Classic Edition

Κυκλοφορία του NES, των κονσολών της Sega, του Super Nintendo, της "νέας" κονσόλας της Atari, βάλτε και την πιθανότητα να βγει και Nintendo 64 Mini Edition

  • by Gearloose

Τα κορυφαία και δωρεάν forum σε php

Τα forums είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο internet, αφού σε αντίθεση με τα blogs, επιτρέπουν την δημιουργία συζητήσεων σε διάφορα θέματα.

  • by Gearloose

Γιατί τα Samsung κινητά δεν είναι τα καλύτερα

Προσωπικά, δεν είμαι φαν κάποιας εταιρίας. Ίσως ήμουν παλιότερα, αλλά πλέον έχω δει ότι οι καλές εταιρίες, συχνά δεν είναι τόσο αξιόπιστες, όσο θέλουν τα δυνατά ονόματα τους να δηλώνουν.

  • by Gearloose

Αυτοκίνητα με υγραέριο: όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω μερικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θέλει να μετατρέψει το αυτοκίνητο του σε υβριδικό, ώστε να κινείται τόσο με βενζίνη όσο και με υγραέριο, με στόχο το κέρδος.

  • by Gearloose