Το PS5 δεν θα υποστηρίζει ανάλυση 1440p, τουλάχιστον για τη ώρα

Posted on in PlayStation by Gearloose

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το PlayStation 5 δεν υποστηρίζει native ανάλυση 1440p, κάτι που δεν θα πρέπει ωστόσο να μας δυσαρεστήσει, εφόσον μιλάμε για ανάλυση που βρίσκεται κυρίως στα PC monitors.

Για το θέμα αυτό, οι αντιπρόεδροι της Sony, Masayasu Ito και Hideaki Nishino, μίλησαν στην Ιαπωνική εφημερίδα Impress Watch, επιβεβαιώνοντας έτσι την φήμη.

"Για την ώρα δεν υποστηρίζεται η ανάλυση 1440p στο PlayStation 5 γιατί θέλαμε να δώσουμε προτεραιότητα στις τηλεοράσεις. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως τεχνολογικό πρόβλημα", είπαν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Sony ενδεχομένως να υποστηρίξει την ανάλυση 1440p, αν κριθεί αναγκαίο.

Για να τρέξει το PlayStation 5 σε οθόνες ανάλυσης 1440p, "ρίχνει" την ανάλυση στα 1080p, ώστε να μπορέσει το σήμα να μετατραπεί σε 1440p, εκτός αν η οθόνη υποστηρίζει HDMI 2.0, όπου εκεί υπάρχει η πιθανότητα να μετατραπεί η 4K ανάλυση σε 1440p απευθείας, χωρίς να χρειαστεί να "πέσει" στα 1080p. Αναμένουμε.

You might also like

Το PlayStation 5 θα τρέχει το Days Gone σε 60FPS με Dynamic 4K

Σιγά σιγά μεγαλώνει η λίστα με τα παιχνίδια του PS4, τα οποία θα τρέχουν βελτιωμένα στην νέα κονσόλα της Sony.

  • by Gearloose

Άτυχος τύπος πουλάει το PlayStation 5 του όταν η γυναίκα του κατάλαβε ότι δεν είναι ιονιστής

Ένας άντρας από την Ταϊβάν ήταν αρκετά τυχερός να πάρει στην ώρα του το Playstation 5, αλλά η ατυχία του... χτύπησε την πόρτα, επειδή η σύζυγός του πούλησε την κονσόλα όταν ανακάλυψε ότι δεν ήταν καθαριστής αέρα όπως της είπε.

  • by Gearloose

PlayStation 4: Τέρμα τα loadings για την Sony

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό προσθέτει η Sony στο PlayStation 4, αν και κάπως αργά κατά την γνώμη μου.

  • by Gearloose

Η Sony αποκάλυψε το desing των game box του PS5

Η Sony αποκάλυψε τον σχεδιασμό των game box των (φυσικών) παιχνιδιών του PS5, με ένα post στο επίσημο blog της εταιρίας.

  • by Gearloose

Δείτε ουρές στην Αγγλία εν μέσω lockdown για το PlayStation 5

Απίστευτες εικόνες, μάλιστα εν μέσω lockdown, στην Αγγλία που από σήμερα έγινε διαθέσιμο το PlayStation 5.

  • by Gearloose

Οι προ-παραγγελίες του PS5 ξεπέρασαν σε 12 ώρες τις πρώτες 12 εβδομάδες του PS4

Η νέα κονσόλα της Sony δείχνει να τα πηγαίνει αρκετά καλά, τουλάχιστον στην Αμερική και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

  • by Gearloose

Το Tekken 7 τρέχει στα 900p στο PS4

Το Tekken 7 μπορεί να μην έχει ακόμη κυκλοφορήσει, αλλά σύμφωνα με το Digital Foundry που δοκίμασε το παιχνίδι τόσο στην VR έκδοση του, όσο και την "κλασική" αναφέρει ότι το παιχνίδι τρέχει σε ανάλυση 900p.

  • by Gearloose