Advertisements

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress

 ‐ Posted in Άρθρα by Gearloose

Όταν πρόκειται να φτιάξει κάποιος ένα site, το σίγουρο είναι ότι θα προτιμήσει τα πιο γνωστά, το Wordpress, το Joomla ή ακόμη το Blogger.

Από τα παραπάνω, πλην του Joomla, τα υπόλοιπα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε δωρεάν host από την Wordpress και την Google αντίστοιχα, ενώ πλην του Blogger τα υπόλοιπα μπορούν να εγκατασταθούν και σε δικό μας server.

Τι γίνεται όμως αν θέλεις να φτιάξεις ένα blog σε δικό σου server, αλλά δεν θέλεις να εγκαταστήσεις τα πολύ βαριά Wordpress και Joomla, πχ ο server που κάνεις host είναι shared και "σέρνεται" όταν τρέχεις τέτοιες βαριές εφαρμογές ή θέλεις κάτι απλό, ελαφρύ και σίγουρα πολύ γρήγορο. Οι παρακάτω επιλογές θα σε ικανοποιήσουν. Παρακάτω βάζω μερικά από τα καλύτερα (σύμφωνα με τις κριτικές των χρηστών), αλλά μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

Movable Type

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress 1

Το Movable Type έρχεται σε δύο επιλογές, δωρεάν και εμπορική. Είναι γραμμένο σε Perl, οπότε αν ψάχνεις κάποιο CMS σε php, τότε το Movable Type δεν σου κάνει. Στα καλά του είναι η ενεργή κοινότητα που έχει.

Habari

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress 2

Το Habari είναι μια μοντέρνα εφαρμογή, η οποία θα καλύψει σίγουρα όλα τα γούστα. Στα καλά του είναι οι συχνές ανανεώσεις, ενώ ακόμη δεν έχει πολλά plugins και θέματα.

Snews

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress 3

Το Snews είναι ένα από τα λεγόμενα "ελαφριά" CMS, αφού στην ουσία όλη η εφαρμογή είναι γραμμένη σε ένα αρχείο. Είναι αρκετά γρήγορο και απλό στην χρήση του. Το κακό είναι ότι δεν ανανεώνεται αρκετά συχνά, είναι σχεδόν σαν παρατημένο.

Concrete5

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress 4

Το Concrete5 είναι από τις καλύτερες επιλογές σαν αντικαταστάτης του WordPress, ενώ έρχεται πακέτο με μερικές χρήσιμες επιλογές, όπως η δημιουργία sitemap, στατιστικά, υποστήριξη των videos του Youtube κ.α.

Wolf CMS

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress 5

Το Wolf CMS είναι γραμμένο σε Ruby on Rails. Κύριος σκοπός του είναι η δημιουργία μικρών σχετικά sites.

PyroCMS

Το PyroCMS είναι ακόμη μια ιδανική επιλογή σαν αντικαταστάτη του Wordpress. Έχει μεγάλη υποστήριξη από την κοινότητα, πράγμα που σημαίνει πολλές επιλογές σε θέματα και plugins.

Nibbleblog

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress 6

Το Nibbleblog είναι μια εφαρμογή που δεν απαιτεί sql βάση δεδομένων, αφού αποθηκεύει τα άρθρα και τις σελίδες σε αρχεία xml. Έρχεται με υποστήριξη video άρθρων, αφού επιτρέπει την ανάρτηση "απλών" άρθρων ή άρθρων video. Έχει πολλές επιλογές επίσης για SEO, ενώ δέχεται και plugins. Επίσης υποστηρίζει τόσο κατηγορίες, όσο και tags για τα άρθρα.

HTMLy

Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress 7

Το HTMLy είναι ακόμη μια εφαρμογή που αποθηκεύει τα άρθρα και τις σελίδες σε αρχεία, αντί για κάποια βάση δεδομένων. Είναι αρκετά γρήγορο και απλό στην χρήση του, ενώ επιτρέπει μόνο tags στα άρθρα. Επίσης υποστηρίζει πολλαπλούς χρήστες, αυτόματη προεπισκόπηση του άρθρου κατά την εγγραφή του, στοίχιση άρθρων με βάση την ημερομηνία κλπ.

Και για το HTMLy αλλά και για το Nibbleblog, έχω γράψει μετατροπείς από wordpress, ώστε να μεταφέρει κάποιος που επιθυμεί το παλιό του blog σε κάποιο από αυτά.

Αυτά είναι μερικά από τα δωρεάν CMS που ξεχώρισα. Σίγουρα υπάρχουν άπειρα και ίσως και πολύ καλύτερα από τα παραπάνω, αλλά αυτό είναι στο χέρι σας να διαλέξετε πιο ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Related

Έξι πράγματα που δεν πρέπει να αγοράσεις πριν την Black Friday

Σίγουρα είναι πολλοί από εσάς που θα θέλουν να αγοράσουν κάποια πράγματα για την συλλογή τους. Με την "Μαύρη Παρασκευή" ωστόσο να πλησιάζει, καλό θα ήταν να περιμένεις για κάποια από αυτά.

Γιατί το PS3 είναι από τα καλύτερα media player για να αγοράσεις

Τα media players έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα.

Γιατί είμαι Retro Gamer

Σήμερα, με τα Full HD γραφικά, τις κονσόλες νέας γενιάς και τα 4K να μας έχουν πάρει τα μυαλά, σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι το να ασχολείται κάποιος με παιχνίδια της παλιάς σχολής, είναι χάσιμο χρόνου το λιγότερο, αφού τα νέα παιχνίδια προσφέρουν τόσο καλά γραφικά, όσο και διασκέδαση.

Raspberry Pi 2, Orange Pi Plus, Odroid C1 ή Banana Pro;

Με την ανακοίνωση του νεότερου μοντέλου Raspberry Pi 2, το οποίο μπορεί να τρέξει -ειδικές- εκδόσεις Windows 10 και Ubuntu, σκέφτηκα να πάρω ένα τέτοιο μηχανάκι.

12ωρο meeting της Nintendo για τις τιμές των παιχνιδιών του Switch

Υψηλόβαθμα στελέχη της θρυλικής εταιρίας videogames, Nintendo, έκαναν χτες 12ώρο meeting με σκοπό να αποφασίσουν αν θα μπορέσει η εταιρία να επιβιώσει ρίχνοντας την τιμή των ports, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Respond on “Τα καλύτερα δωρεάν CMS για να διαλέξεις αντί του WordPress

Leave a Reply

Please log in or register to add a comment.