Advertisements

Τα κορυφαία και δωρεάν forum σε php

 ‐ Posted in Άρθρα by Gearloose

Τα forums είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο internet, αφού σε αντίθεση με τα blogs, επιτρέπουν την δημιουργία συζητήσεων σε διάφορα θέματα. Ποιο είναι όμως η καλύτερη εφαρμογή για forum;

Οι περισσότεροι νέοι χρήστες, όταν ακούν δωρεάν μηχανισμός forum, το μυαλό τους πηγαίνει στο phpBB το οποίο σίγουρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Το ότι είναι δημοφιλές ωστόσο δεν σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο, αφού πάντα "τραβιέται" από προβλήματα με την ασφάλεια του. Το καλό είναι ότι υπάρχουν αρκετά καλύτερες (και ασφαλέστερες) επιλογές από το phpBB.

Simple Machines Forum

Το SMF είναι ένα αρκετά καλό και δημοφιλές σύστημα για forum. Έχει μεγάλη και ενεργή κοινότητα (και Ελληνική), πράγμα που σημαίνει υποστήριξη και πολλές επιλογές σε θέματα και επεκτάσεις (plugins). Στα καλά του είναι ότι είναι αρκετά απλό στην χρήση του και ασφαλές, ενώ στα μείον του είναι ότι η εγκατάσταση των plugins απαιτεί να επεξεργαστούν τα php αρχεία του, με αποτέλεσμα αν κάποιος προσπαθήσει να εγκαταστήσει πολλά να μπερδευτούν κάποια στιγμή ή ακόμη χειρότερα αν αναβαθμίσει την εφαρμογή, να χαθούν τα plugins που έβαλε.

Τα κορυφαία και δωρεάν forum σε php 1

MyBB

Το MyBB είναι από τα καλύτερα δωρεάν forum, ενώ μερικοί το συγκρίνουν και με τις εμπορικές εφαρμογές (και δεν έχουν και άδικο). Ιδιαίτερα η τελευταία έκδοση του (1.8), το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό. Το καλό του είναι ότι τα plugins του ενσωματώνονται στο σύστημα χωρίς την ανάγκη να επεξεργαστεί κάποιο αρχείο, όπως γίνεται πχ και στο Wordpress. Παρότι το MyBB έχει μεγάλη και ενεργή κοινότητα, εντούτοις δεν έχει υποστήριξη από Έλληνες, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρεις μετάφραση για την τελευταία του έκδοση, ούτε καν για τις προηγούμενες. Για το MyBB 1.8 έχω ήδη ξεκινήσει την μετάφραση του στα Ελληνικά.

Τα κορυφαία και δωρεάν forum σε php 2

esoTalk

Το esoTalk είναι μια μοντέρνα εφαρμογή, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε forums. Πρόκειται για καινούρια εφαρμογή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ακόμη πολλές επεκτάσεις και θέματα. Το συγκεκριμένο το έχω ανεβάσει εδώ μιας και έχω ήδη ξεκινήσει την μετάφραση του στα Ελληνικά, αφού δεν υπάρχει κάτι αυτήν την στιγμή.

Τα κορυφαία και δωρεάν forum σε php 3

ElkArte

Το ElkArte είναι η νέα προσπάθεια παλιών προγραμματιστών του SMF. Γενικά επικρατεί μια τάση προγραμματιστές/συμμετέχοντες να φεύγουν από μια πλατφόρμα και να φτιάχνουν την δικιά τους. Το ElkArte "πατάει" στο SMF και ο κώδικας του είναι σχεδόν ίδιος (αν και όπως έγινε και με το FluxBB, αυτό θα αλλάζει σταδιακά). Μια σημαντική διαφορά ωστόσο είναι στα themes του, τα οποία ξεφεύγουν από τα κλασικά του SMF και υποστηρίζουν πλήρως τις mobile συσκευές.

Τα κορυφαία και δωρεάν forum σε php 4

FluxBB

Το FluxBB (ο αντικαταστάτης του PunBB) είναι μια εναλλακτική πρόταση για την δημιουργία forum. Είναι αρκετά ελαφρύ και γρήγορο, μιας και δεν έχει πολλές επιλογές από την αρχή, όπως τα παραπάνω.

Τα κορυφαία και δωρεάν forum σε php 5

ModernBB

Το ModernBB είναι μια παρόμοια πρόταση με το FluxBB, το οποίο μάλιστα "πατάει" σε αυτό. Είναι σχετικά νέα εφαρμογή και σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά θέματα και επεκτάσεις γι'αυτό.

Τα κορυφαία και δωρεάν forum σε php 6

Related

Super Nintendo Classic Edition

Κυκλοφορία του NES, των κονσολών της Sega, του Super Nintendo, της "νέας" κονσόλας της Atari, βάλτε και την πιθανότητα να βγει και Nintendo 64 Mini Edition

Το «No CAPTCHA reCAPTCHA» δεν κάνει τίποτα…

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Google είχε παρουσιάσει το νέο της σύστημα για την αντιμετώπιση των bot στο διαδίκτυο, το "No CAPTCHA reCAPTCHA", το οποίο ήταν και η αναβάθμιση του "reCAPTCHA".

Γιατί το "Σηκώνει παζάρι" του Κωτσόβολου δεν σου προσφέρει τίποτα

Εδώ και λίγο καιρό, ο Κωτσόβολος έχει βρει έναν μοντέρνο και interactive τρόπο για να ξεστοκάρει προϊόντα.

Raspberry Pi 2, Orange Pi Plus, Odroid C1 ή Banana Pro;

Με την ανακοίνωση του νεότερου μοντέλου Raspberry Pi 2, το οποίο μπορεί να τρέξει -ειδικές- εκδόσεις Windows 10 και Ubuntu, σκέφτηκα να πάρω ένα τέτοιο μηχανάκι.

Λυπάμαι Linux, αλλά τα Windows θα συνεχίσουν να κυριαρχούν

Πάντοτε από τα πρώτα Windows που είχα εγκαταστήσει (95), όταν έβγαινε μια καινούρια έκδοση τους, "έτρεχα" αμέσως να την περάσω και να την δοκιμάσω, προτού καν δω ή διαβάσω κάποιο review της.

Respond on “Τα κορυφαία και δωρεάν forum σε php

Leave a Reply

Please log in or register to add a comment.