Τι μας μαθαίνει το πρόσφατο hacking του GearBest

Posted on in Web by Gearloose

Όπως φαντάζομαι θα μάθατε, το GearBest, ένα αρκετά γνωστό online store που ειδικεύεται στα Κινέζικα προϊόντα, και κυρίως στις φορητές συσκευές (smartphones, tablets, αξεσουάρ για φορητές συσκευές κ.ά) βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα σοβαρό πρόβλημα στην ασφάλεια του, με αποτέλεσμα να εκτεθούν τα δεδομένα -συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών email και κωδικών πρόσβασης, διευθύνσεων IP, στοιχείων πληρωμής, διευθύνσεων και ονομάτων- πολλών χιλιάδων χρηστών.

Επειδή πολλοί Έλληνες αγοράζουμε από τα γνωστά κινέζικα sites, θα πρέπει να προσέχουμε να μην βάζουμε τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής μας κάρτας στα sites αυτά.

Κανονικά θα πρέπει να έχετε προπληρωμένη κάρτα (πχ Πειραιώς)και να πραγματοποιήσετε έτσι τις αγορές σας από τα online καταστήματα, αλλά σε κινέζικα sites θα πρέπει να είστε δύο φορές προσεκτικοί.

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε μόνο την υπηρεσία PayPal και να αγοράζετε μέσο αυτής. Αν κάποιο site δεν υποστηρίζει την υπηρεσία PayPal, καλό θα είναι να το αποφύγετε, εκτός αν πρόκειται για κάποιο που σας παρέχει ασφάλεια της συναλλαγής σας (πχ aliexpress).

Επίσης θα πρέπει να προσέχετε τα καταστήματα που επισκέπτεστε να παρέχουν ασφαλή σύνδεση μέσω https:// και όχι το απλό http://. Ο browser σας θα σας ενημερώσει γι'αυτό.

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζετε online γιατί εκτός από τα hacking, καραδοκούν παντού απατεώνες, οπότε καλό θα είναι να προσέχετε διπλά που βάζετε τα στοιχεία σας.

You might also like

Το YouTube θα αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις σε όλα τα βίντεο ανεξάρτητα από το κανάλι

Οι αλλαγές ξεκινούν άμεσα στις ΗΠΑ και από τα μέσα του 2021 οπουδήποτε αλλού.

  • by Gearloose

Η σελίδα που σε "ταξιδεύει" με αμάξι σε διάφορες πόλεις

Ενώ παράλληλα ακούς το τοπικό ραδιόφωνο κάθε πόλης που "βρίσκεσαι".

  • by Gearloose

Αν δεν χρησιμοποιείτε τα αρχεία σας στο Google Drive θα διαγραφούν

Μια νέα πολιτική όσο αφορά τους λογαριασμούς στο Drive, ανακοίνωσε η Google.

  • by Gearloose

Τι έγινε τελικά με την αναβάθμιση του WordPress που κατέληξε σε φιάσκο;

Όσο και να μην "πάω" το WordPress, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι "τροφοδοτεί" μεγάλη μερίδα του διαδικτύου. Η τελευταία του αναβάθμιση ωστόσο είχε κάποια θεματάκια.

  • by Gearloose

Εταιρεία VPN με zero logs πολιτική, διέρευσε 20εκ logs χρηστών

Ποτέ μην εμπιστεύεστε ότι είναι δωρεάν.

  • by Gearloose

Το hack της Revolut αποκαλύπτει δεδομένα 50.000 χρηστών

Η Revolut έχει υποστεί μια κυβερνοεπίθεση που έδωσε σε μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες δεκάδων χιλιάδων πελατών.

  • by Gearloose