Τα Windows έγιναν 35 χρονών

Posted on in OS by Gearloose

Η πλειοψηφία των χρηστών των Η/Υ έχει λειτουργικό Windows, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, μιας και μιλάμε για το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα.

Είτε το βοήθησε η πειρατεία, είτε η ευκολία χρήσης του και τα πολλά προγράμματα που υπήρχαν γι'αυτό, το θέμα είναι ότι είναι το λειτουργικό που όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 35 χρόνια και συγκεκριμένα την 20η Νοεμβρίου 1985, η Microsoft κυκλοφόρησε την έκδοση Windows 1.0. Το Windows 1.0 δεν έλαβε και της καλύτερης υποδοχής εκείνη την εποχή, καθώς ήταν απλώς ένα γραφικό περιβάλλον χρήσης (GUI) για το κραταιό MS-DOS και δεν ήταν ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα με την έννοια που το γνωρίζουμε σήμερα. Η εξέλιξη του, ωστόσο, έβαλε τους υπολογιστές σε κάθε σπίτι ειδικά με τις πολύ επιτυχημένες εκδόσεις Windows 95 και Windows XP (και αργότερα τα Windows 7).

Σαφέστατα υπήρξαν και κακές ημέρες για το δημοφιλές λειτουργικό της Microsoft (πχ sVista, Windows 8), παρόλα αυτά ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε την παντοδυναμία της Microsoft στον συγκεκριμένο χώρο.


Από την παρουσίαση των Windows 95

You might also like

Γνωρίστε το Pop!_OS, την διανομή Linux που προτιμά η πλειοψηφία των χρηστών

Το Pop!_OS είναι μία σχετικά νέα αλλά και ιδιαίτερη διανομή Linux και ίσως και πιο επαγγελματική, μιας και δημιουργήθηκε από την System76, εταιρία κατασκευής laptop.

  • by Gearloose