Χρήστης του Reddit δημιουργεί τον απόλυτο εξομοιωτή 3DS με ένα Steam Deck

Posted on in Emulation by Gearloose

Το Steam Deck είναι γνωστό στους φαν των emulators για τις αξιοσημείωτες δυνατότητες emulation που έχει, με τους χρήστες να καταφέρνουν μόλις πρόσφατα να ενεργοποιήσουν τα γυροσκόπια ελέγχου για την εξομοίωση του Wii U.

Δεν προκαλεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι το Steam Deck είναι ουσιαστικά ένας φορητός υπολογιστής, αλλά παρόλα αυτά είναι εντυπωσιακές οι δυνατότητες του.

Τώρα, ένας χρήστης του Reddit έχει πάει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο δημιουργώντας αυτό που είναι ουσιαστικά ένα 3DS on steroids. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του Steam Deck στο Reddit, ο χρήστης u/rising_tony δείχνει πώς έχει τροποποιήσει ελαφρά το Steam Deck, κάνοντας κλικ σε μια πρόσθετη οθόνη για να επιτρέψει την πλήρως εξομοίωση του 3DS.

Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο για το The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, η εξομοίωση επιτρέπει την υποστήριξη οθόνης αφής στην κάτω οθόνη καθώς και πλήρη υποστήριξη γυροσκοπίου, χρήσιμο όταν θέλετε να κοιτάξετε γύρω σας ή να στοχεύσετε. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι η εφαρμογή της δεύτερης οθόνης και το πως καταφέρνει να "δέσει" σωστά στο μηχάνημα, χωρίς να δείχνει άσχημη.

Είμαι σίγουρος ότι το Steam Deck τώρα έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του σε τέτοιες εφαρμογές.

You might also like

Τίτλοι του GameCube τρέχουν σε κινητό Samsung

Στο παρακάτω video από τον GuruAidTechSupport, μπορείτε να δείτε ένα Samsung Galaxy S8 να τρέχει ικανοποιητικά τον Dolphin emulator (υποστηρίζει τόσο GameCube όσο και Wii παιχνίδια).

  • by Gearloose

Citra, ο πρώτος emulator του 3DS για το PC

Το 3DS της Nintendo μέχρι στιγμής δεν είχε κάποιον λειτουργικό emulator για το PC, ενώ αν κάνεις μια αναζήτηση στο google θα σου εμφανίσει sites αμφιβόλου ποιότητας και σκοπού. Ωστόσο υπάρχει ένας emulator για το 3DS, ο οποίος μάλιστα έχει βελτιωθεί και σε μεγάλο βαθμό.

  • by Gearloose

Ο emulator του WiiU για το PC τρέχει κανονικά τα παιχνίδια

Πριν ένα μήνα είχα αναφέρει τον Cemu, έναν emulator του Wii U για το PC, όπου μπορούσε να τρέξει παιχνίδια του Wii U, με πολύ λίγες δυνατότητες και επιλογές.

  • by Gearloose

Χάκερ εντόπισαν emulator του Sega Saturn για το Nintendo Switch

Χάκερ από το γνωστό site GBAtemp, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν έναν emulator του Sega Saturn από εμπορικό παιχνίδι, ο οποίος τρέχει πολλά παιχνίδια σχεδόν τέλεια.

  • by Gearloose

Κάποιος έφτιαξε ένα Wii U να τρέχει Windows και να εξομοιώνει το Wii U

Κάποιος gaming modder ονόματι Banjo Kazooie, μετέτρεψε το χειριστήριο του Wii U του, ώστε να τρέχει Windows 10 και το χρησιμοποίησε για να εξομοιώσει το... Wii U.

  • by Gearloose

Το "The Legend of Zelda: Ocarina of Time" αποκτά ένα πλήρες port για PC, φτάνοντας τα 60 FPS

Το fan-made port του "The Legend of Zelda: Ocarina of Time" για PC έλαβε πρόσφατα υποστήριξη για μια ενημέρωση με ρυθμό καρέ 60 FPS, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία παιχνιδιού από το πρωτότυπο του N64.

  • by Gearloose

Αυτή η φορητή παιχνιδομηχανή μοιάζει με το Switch αλλά τρέχει Ubuntu

Σας αρέσει το Nintendo Switch αλλά θέλετε κάτι πιο φτηνό; Η λύση λέγεται "ODroid Go Super" και και αναμένεται από τα τέλη Ιανουαρίου 2021 με κόστος 80$.

  • by Gearloose