Αυτή η φορητή παιχνιδομηχανή μοιάζει με το Switch αλλά τρέχει Ubuntu

Αυτή η φορητή παιχνιδομηχανή μοιάζει με το Switch αλλά τρέχει Ubuntu
26/12/2020

Σας αρέσει το Nintendo Switch αλλά θέλετε κάτι πιο φτηνό; Η λύση λέγεται "ODroid Go Super" και αναμένεται από τα τέλη Ιανουαρίου 2021 με κόστος 80$.

Πρόκειται για ένα φορητό υπολογιστή με οθόνη 5 ιντσών που κατασκευάστηκε από την κορεατική εταιρεία υλικού Hardkernel. Έχουν κατασκευάσει και άλλες φορητές συσκευές παρόμοιες με αυτήν και γενικά εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα.

Το ODroid Go Super τρέχει Ubuntu 20.04 LTS και έχει σαν frontend τον καλό και γνωστό EmulationStation (που σημαίνει ότι υποστηρίζει πολλές κονσόλες και έτσι τρέχει πολλά παιχνίδια από το παρελθόν, όπως της Nintendo, Sony και Atari).

Η Hardkernel το αναφέρει ως το ιδανικό «gadget για προγραμματιστές για το 2021». Η κονσόλα είναι μικρή, φτηνή και σίγουρα θα σας διασκεδάσει πολύ περισσότερο από κάποιες "next-gen" κονσόλες.

Το ODroid Go Super είναι μια μεγαλύτερη, πιο ισχυρή έκδοση του ODroid Go Advance, μια φορητή συσκευή 3,5 ιντσών που κυκλοφόρησε το 2019 - και το νέο μοντέλο είναι σαφώς καλύτερο με διάφορους τρόπους.

Έχει μια μεγαλύτερη οθόνη LCD 5 ιντσών λειτουργεί σε 854 × 480 pixels (δεν υποστηρίζει 4:3), μια μπαταρία 4000 mAh (για περισσότερο χρόνο λειτουργίας), και δύο αναλογικά joysticks. Ο επεξεργαστής είναι ο ίδιος με το "Go Advance", δηλαδή ένας τετραπύρηνος Rockchip RK3326 ARM Cortex-A35 και γραφικά βγαίνουν από μία ARM Mali-G31 MP2.

Το πρόβλημα για εμένα είναι η λιγοστή μνήμη (1 GB DDR3L), όπως και ο χώρος αποθήκευσης, ο οποίος καταλαμβάνεται πάνω από το 50% για την εγκατάσταση του boot-loader και του λειτουργικού συστήματος, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής. Φυσικά υποστηρίζει SD κάρτες αποθήκευσης, οπότε αυτό δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Θα έρχεται σε δύο χρώματα, μαύρο και λευκό και υποστηρίζει USB2.0, 2.4/5GHz WIFI και Bluetooth 4.

Related Posts