Αυτό το άλμπουμ με 167 σελίδες γεμάτες φωτογραφίες από Lan Parties των '90s είναι φοβερό

Το multiplayer ήταν διαφορετικό στη δεκαετία του '90.

Εικόνα που δείχνει lan party στην δε
13/11/2022

Για να θυμούνται οι παλιοί.

Όσοι gamers είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να θυμούνται πως γίνονταν τα Lan πάρτι την μαγική δεκαετία των 90s, σίγουρα θα πουν ότι τότε τα πράγματα ήταν μαγικά, παρότι το hardware δεν ήταν το καλύτερο. Γιατί; Γιατί πιθανότατα όλοι να έχουν καλές αναμνήσεις από αυτά.

Εικόνα που δείχνει έναν νέο να πηγαίνει σε lan party στην δεκαετία των 90s έχοντας

Πριν τις ADSL ταχύτητες, το να παίζεις με τους φίλους σου σήμαινε ένα πράγμα, έπρεπε να πας στο σπίτι κάποιου ή να έρθουν αυτοί στο δικό σου. Είτε μιλάμε για κονσόλα που υποστήριζε πολλούς παίχτες (hello N64), είτε για PC gaming, δεν μπορούσες να παίξεις μαζί τους από το σπίτι σου. Επίσης, αν μιλάμε για PC gaming, έπρεπε να μεταφέρεις το μηχάνημα σου για να συνδεθεί τοπικά. Καλό, ε; Επίσης, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να "φορτώσεις" το μέρος με πρόχειρο φαγητό, σνακ και φυσικά τα απαραίτητα καφεϊνούχα ροφήματα.

Εικόνα από τα lan parties που περιλαμβάνει σνακς, παίχτες και PC
Πηγή εικόνας: https://vol.co

Αν η παραπάνω περιγραφή σας έφερε αναμνήσεις στο μυαλό, αυτό επιθυμεί να κάνει και ο συγγραφέας Merritt K με το νέο του βιβλίο με τίτλο LAN Party. Και σε αυτό δεν θα δείτε μονάχα πιτσιρικάδες να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια κόντρα στους φίλους τους, αλλά θα ρίξετε μια ματιά στην τεχνολογία της εποχής, την μόδα των νέων και την διακόσμηση των σπιτιών τότε. Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο.

Τα LAN πάρτι εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα, αλλά είναι δύσκολο να αναδημιουργήσουν την εμπειρία του παρελθόντος. Ίσως αυτό να γίνει με την εικονική πραγματικότητα, αλλά το βλέπω κομματάκι χλωμό. Είναι αλλιώς μαθημένοι οι νέοι σήμερα που δεν μπορούν να νιώσουν με τίποτα αυτό που ένιωθαν τότε οι τότε νέοι.

Το LAN Party αναζητά χρηματοδότηση στο Volume και βρίσκεται σε καλό δρόμο, 76% την ώρα που γράφονταν το άρθρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να κυκλοφορήσει το βιβλίο.

Related Posts