Η Konami ανακοίνωσε μια mini έκδοση του PC Engine TurboGrafx-16

Η Konami ανακοίνωσε μια mini έκδοση του PC Engine TurboGrafx-16
12/06/2019

Θέλεις να φτιάξεις και εσύ κονσόλα αλλά δεν μπορείς να μπεις στην μάχη των "γιγάντων"; Φτιάξε μια mini replica τότε. Κάπως έτσι θα σκέφτηκε και η Konami, η οποία θέλησε ένα μερίδιο από την "τρέλα" που ακούει mini κονσόλες και ανακοίνωσε την κυκλοφορία της PC Engine TurboGrafx-16.

Η Konami ανακοίνωσε μια mini έκδοση του PC Engine TurboGrafx-16 1

Η μικρή αυτήν έκδοση της PC Engine CoreGrafx Mini (Ευρώπη) / TurboGrafx-16 Mini (Ν. Αμερική) / PC Engine CoreGrafx Mini (Ιαπωνία) θα περιλαμβάνει δύο υποδοχές USB για τα χειριστήρια, ενώ θα επιτρέπει και την σύνδεση ενός Multitap περιφερειακού (το οποίο θα πωλείτε χωριστά), ώστε να μπορούν να συνδεθούν μέχρι και πέντε χειριστήρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας ή η τιμή της κονσόλας, ωστόσο γνωρίζουμε ότι θα περιλαμβάνει την δυνατότητα quick save στα παιχνίδια και επιλογές προβολής, ώστε να εξομοιώνεται η CRT τηλεόραση για πιο retro feeling.

Η πρώτη λίστα των παιχνιδιών είναι επίσης διαθέσιμη και αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο στο μέλλον, ανάλογα την περιοχή που θα κυκλοφορήσει η κονσόλα. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο σχεδιασμός της κονσόλας θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Τα παιχνίδια που είναι μέχρι τώρα γνωστά, είναι:

PC Engine CoreGrafx mini (Ευρώπη) / TurboGrafx-16 mini (Ν. Αμερική)
Alien Crush
Dungeon Explorer
New Adventure Island
Ninja Spirit
R-Type
Ys Book I & II
PC Engine mini (Japan)
Bonk
Castlevania: Rondo of Blood
China Warrior
Dungeon Explorer
Super Star Soldier
Ys Book I & II

Το PC Engine αρχικά σχεδιάστηκε από την Hudson Soft και κατασκευάστηκε από την NEC. Στην Ιαπωνία η κονσόλα κυκλοφόρησε το 1987, ενώ στην Αμερική και στην Γαλλία δύο χρόνια αργότερα.

Στο Ην. Βασίλειο και την Ισπανία κυκλοφόρησε το 1990. Εκείνη την εποχή η κονσόλα έπρεπε να κοντραριστεί με το SNES της Nintendo, το Mega Drive της Sega καθώς επίσης και το Neo Geo. Η Konami ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του PC Engine και το 2012 συγχωνεύτηκε με την Hudson.

Related Posts