Η μετοχή της Logitech υποχώρησε επειδή χειριστήριο της χρησιμοποιήθηκε για να οδηγήσει το υποβρύχιο της OceanGate

The video game controller OceanGate CEO Stockton Rush said runs their submersible
24/06/2023

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές της Logitech International SA, μιας ελβετικής κατασκευάστριας περιφερειακών υπολογιστών και λογισμικού, υποχώρησαν περίπου 3,6% την Τετάρτη, εν μέσω αναφορών ότι ένα από τα gamepads της εταιρείας χρησιμοποιήθηκε για να κατευθύνει το υποβρύχιο που χάθηκε ενώ μετέφερε πέντε άτομα στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Το gamepad F710 των $30 της Logitech ήταν ο ελεγκτής του υποβρυχίου σκάφους OceanGate που αποτελεί αντικείμενο μαζικής έρευνας στη θάλασσα και στον αέρα, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της εκπομπής CBS News Sunday Morning Show του δημοσιογράφου David Pogue που προβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στην συνέντευξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush, ένας από τους πέντε ανθρώπους που επέβαιναν επί του παρόντος στο υποβρύχιο, έδειξε στον Pogue το χειριστήριο του παιχνιδιού ότι είπε ότι «τρέχει όλο το πράγμα», προκαλώντας τον ρεπόρτερ να ξεσπάσει σε γέλια.

Ο Πογκ αργότερα περιγράφει την «τεχνική του MacGyver» του όλου πράγματος, που περιελάμβανε διάφορες πατέντες για να ολοκληρωθεί, όπως φώτα από το Camper World και σωλήνες κατασκευής ως έρμα. Ο Ρας εξήγησε ότι άλλα μέρη του σκάφους κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Boeing, τη NASA και το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Όπως τόνισε το The Verge, τα χειριστήρια για videogames χρησιμοποιούνται σε άλλες περιπτώσεις για τον έλεγχο υποβρυχίων περισκοπίων, μεταξύ άλλων από το Ναυτικό των ΗΠΑ και την The Boring Company του Έλον Μασκ.

Τη Δευτέρα, ο Pogue έγραψε στο Twitter ότι κατά τη διάρκεια της αναφοράς του που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, το υποβρύχιο χάθηκε για μια περίοδο - ενώ βρισκόταν στην επιφάνεια.

Σε εκείνη την περίπτωση, το υποβρύχιο είχε ακόμα επαφή με την επιφάνεια. Αυτή τη φορά ωστόσο, δεν υπήρχε επικοινωνία, αν και ένα καναδικό στρατιωτικό αεροσκάφος επιτήρησης εντόπισε υποβρύχιους θορύβους νωρίς την Τετάρτη, όπως ανέφερε το Associated Press.

Στο υποβρύχιο με τον Rush βρίσκονταν επίσης ένας Βρετανός εξερευνητής, δύο μέλη μιας Πακιστανικής επιχειρηματικής οικογένειας και ένας ειδικός στον Τιτανικό.

Οι αρχές ανέφεραν ότι το πλοίο από ανθρακονήματα είχε καθυστερήσει το βράδυ της Κυριακής, ξεκινώντας την έρευνα σε νερά περίπου 435 μίλια (700 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Σεντ Τζονς.

Το υποβρύχιο είχε τροφοδοσία οξυγόνου τεσσάρων ημερών όταν τέθηκε στη θάλασσα γύρω στις 6 το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον David Concannon, σύμβουλο της OceanGate Expeditions, η οποία επέβλεπε την αποστολή.

Οι ισχυρισμοί που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα υποδηλώνουν επίσης ότι είχαν γίνει σημαντικές προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του σκάφους πριν από την εξαφάνισή του .

Related Posts