Η Microsoft εργάζεται πάνω στο δικό της πρόγραμμα τύπου CCleaner

Η Microsoft εργάζεται πάνω στο δικό της πρόγραμμα τύπου CCleaner
22/10/2022

Τα Windows 11 θα έχουν το δικό τους CCleaner, το γνωστό πρόγραμμα βελτιστοποίησης υπολογιστή.

Η αλήθεια είναι ότι τα Windows δεν τα πηγαίνουν καλά με την βελτιοποίηση του συστήματος, όπως τον καθαρισμό διαφόρων καταχωρήσεων, τα αρχεία των απεγκαταστημένων εφαρμογών κλπ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πολλοί χρήστες να καταφεύγουν σε προγράμματα όπως το γνωστό CCleaner ή άλλες εφαρμογές τύπου PC Optimizer, Registry Optimizer κλπ, για να διατηρήσουν καθαρό το σύστημα τους.

Ωστόσο φαίνεται ότι η Microsoft ετοιμάζεται να φτιάξει το δικό της πρόγραμμα, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες των Windows να κάνουν τον υπολογιστή τους ταχύτερο. Το πρόγραμμα της είναι το «PC Manager» και μια δημόσια έκδοση beta του "PC Manager" που μοιάζει με CCleaner έχει εμφανιστεί στον ιστότοπο της εταιρείας (στα Κινέζικα).

Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, το PC Manager της Microsoft θα μπορούσε να είναι ένας νέος τρόπος εκκαθάρισης προσωρινών αρχείων και διαχείρισης εφαρμογών εκκίνησης. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τη χρήση πόρων και να προβάλλετε προτάσεις από τη Microsoft, όπως η αλλαγή του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης και της μηχανής αναζήτησης σε Edge και Bing αντίστοιχα.

Ακολουθεί μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή από τη Microsoft:

  • Συντήρηση υπολογιστή – καθαρίστε αρχεία, αφαιρέστε εφαρμογές κλπ με ένα μόνο κλικ. Η λειτουργία θα είναι παρόμοια με άλλα προγράμματα, αλλά είναι πολύ βασική και δεν θα καθαρίσει το μητρώο του συστήματος.
  • Διαχείριση εφαρμογών εκκίνησης – Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές εκκίνησης με ένα μόνο κλικ για να αυξήσετε την απόδοση και τον χρόνο εκκίνησης.
  • Διαχειριστείτε και προβάλετε διεργασίες που εκτελούνται
  • Διαχειριστείτε τον αποθηκευτικό χώρο σας – πρόσφατα αρχεία, προσωρινά αρχεία κ.λπ.
  • Σάρωση για ιούς με το Defender.
  • Ελέγξτε για ενημερώσεις χρησιμοποιώντας το Windows Update.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, η εφαρμογή αυτήν είναι συντομεύσεις σε διάφορες εργασίες που ήδη μπορούν να γίνουν και από τα Windows.

Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτή η εφαρμογή μπορεί «να καθαρίσει τα υπολείμματα του συστήματος, να απελευθερώσει κατειλημμένους πόρους και να κάνει τα Windows σας τόσο γρήγορα όσο καινούργια». Μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα αρχεία, να ενεργοποιήσει το Disk Sense και να ελευθερώσει χώρο αποθήκευσης στον υπολογιστή σας.

Μπορεί επίσης να εντοπίσει γρήγορα ανωμαλίες υπολογιστή, να καθαρίσει άχρηστα αρχεία, να ανιχνεύσει ιούς και να λύσει κινδύνους του συστήματος με ένα κλικ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Δεν γνωρίζουμε πότε η εφαρμογή θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στο ευρύ κοινό και όπως φαίνεται δεν θα συνοδεύεται με τα Windows 11 22H2, αλλά θα πρέπει να κατέβει χειροκίνητα στο PC σας.

Related Posts