Η Nintendo αφαιρεί το ντοκιμαντέρ του YouTuber "DidYouKnowGaming"

Nintendo, το έχεις παρακάνει.

Η Nintendo αφαιρεί το ντοκιμαντέρ του YouTuber "DidYouKnowGaming"
12/12/2022

Ο Youtuber μάλιστα έλαβε και Copyright Strike.

Το κανάλι στο Youtube ονόματι "DidYouKnowGaming", είναι ένα από τα πιο γνωστά κανάλια που ασχολούνται με την ιστορία του gaming. Ο τύπος κάνει τόσο βαθιά ανάλυση και παραθέτει τόσα πολλά στοιχεία, που θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για κανάλι ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού και όχι από κάποιον indie.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το κανάλι ανέβασε ένα βίντεο με το όνομα «LOST Zelda Game for Nintendo DS: Heroes of Hyrule - Ft. @Zeltik”, με σκοπό να ρίξει φως στο έργο των Retro Studios που παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, το οποίο τελικά απορρίφθηκε.

Η Nintendo λοιπόν, υπέβαλε αίτηση κατάργησης λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, αφαιρώντας το βίντεο από το YouTube πριν από τρεις ημέρες. Το DidYouKnowGaming το αναφέρει αυτό στο Twitter, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Αυτό είναι περίεργο ωστόσο, είναι το γεγονός ότι πριν από δύο εβδομάδες περίπου, ένα παρόμοιο βίντεο για το γενικό μέλλον του F-Zero με χαμένα αρχεία κυκλοφόρησε από το ίδιο το κανάλι, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι από την Nintendo.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Nintendo προστατεύει με μανία τα IP της και δεν αφήνει ούτε fan remakes. Για παράδειγμα, στις αρχές του έτους, ένα κανάλι με το όνομα GilvaSunner έλαβε πάνω από 1.300 ειδοποιήσεις κατάργησης σε σχέση με soundtrack βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων τίτλων όπως Kid Icarus Uprising, Luigi's Mansion, Super Smash Bros. Melee και άλλα, με αποτέλεσμα το κανάλι αυτό να "πέσει".

Τώρα που το θέμα ανέβηκε στο twitter, ενδιαφέρων θα έχει να δούμε αν η Nintendo αντιδράσει διαφορετικά ή αν το κανάλι βρει τρόπο και με βάση την νομοθεσία των ΗΠΑ και μπορέσει και επαναφέρει το video του.

Related Posts