Η Nintendo αναγκάζει χάκερ να πληρώνει το 25-30% του εισοδήματός του για το υπόλοιπο της ζωής του

Super Mario as pirate in front of a black flag
22/04/2023

Ένας χάκερ του Nintendo Switch που είχε καταδικαστεί, οφείλει τώρα στην εταιρεία 14,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, ένα ποσό που πιθανότατα θα πληρώνει μέσω των μισθών του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Gary Bowser ήταν μέλος μιας ομάδας hacking που καταδικάστηκε για τη δημιουργία και την πώληση συσκευών (τα γνωστά μας "Modchips") που επέτρεπαν στους χρήστες να παίζουν παράνομα πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα (γνωστά και ως ROM) σε διάφορα συστήματα της Nintendo, κυρίως στο Nintendo Switch και στο 3DS.

Ο Bowser αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης 40 μηνών, μια ποινή που θεωρήθηκε ως «μοναδική ευκαιρία» από τη Nintendo να στείλει ένα μήνυμα σχετικά με την απάντησή της σε όσους σκέφτονται παρόμοιες δραστηριότητες. Έκτοτε, η ποινή του Bowser μειώθηκε και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος, αλλά όπως φαίνεται θα επανέλθει στην κοινωνία έχοντας ένα τεράστιο χρέος.

Αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο μέρος που μπορεί να πάρει η Nintendo από τους μηνιαίους μισθούς του Bowser θα είναι 25-30%, που σημαίνει ότι θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει την εταιρία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής, ο Bowser έχει πληρώσει συνολικά 175$ για τις αποζημιώσεις, τις οποίες είχε μέσα από μικρές δουλειές που εργάστηκε κατά τη διάρκεια της ποινής του στη φυλάκιση. Δήλωσε σε συνέντευξή του μετά την αποφυλάκισή του: «Έχω περίπου έξι μήνες για να αρχίσω να πληρώνω».

Είναι γνωστό ότι η Nintendo δεν αστειεύεται όταν έχει να κάνει με την πνευματική της ιδιοκτησία, αφού κατά καιρούς έχουμε διαβάσει ότι έχει κλείσει ιστοσελίδες και καταστήματα που σχετίζονταν με προϊόντα της. Εννοείται ότι ο Bowser δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεώσει την Nintendo, ωστόσο η ίδια είμαι σίγουρος ότι το πήγε στα άκρα ώστε να στείλει το μύνημα της στους απανταχού πειρατές.

Related Posts