Ο ιδρυτής της Rare δείχνει χαμένους "θησαυρούς" από παιχνίδια

Games By Rareware (Rare ltd)
17/04/2023

Αν και υλικό από παιχνίδια που δεν κυκλοφόρησαν, είτε έχει χαθεί, είτε βρίσκεται στα χέρια των συλλεκτών και δεν θα τα δούμε ποτέ, ευτυχώς ο ιδρυτής της Rare, Tim Stamper, έχει ακόμα μερικά κομμάτια από την ιστορία του gaming από τα πρώτα χρόνια του στούντιο και μας τα δείχνει.

Έτσι, σε μερικά σύντομα βίντεο κλιπ, ο Stamper αποκάλυψε πλάνα ανάπτυξης από το Project Dream, μαζί με άλλα αποσπάσματα από κλασικά παιχνίδια για το N64.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, μας έδειξε κασέτες από παιχνίδια υπό ανάπτυξη από το παρελθόν, δημοσιεύοντας πλάνα από αφανείς τίτλους του N64. Τα κλιπ περιλαμβάνουν ακυρωμένους τίτλους ή παιχνίδια που άλλαξαν τίτλο στην πορεία, όπως το Dream 64 και το Twelve Tales: Conker 64.

Σε μία σειρά από αναρτήσεις, ο Stamper μοιράστηκε μια φωτογραφία με ετικέτα Dream 64, όπου φαίνεται ο Banjo-Kazooie με τον Captain Blackeye, έναν πειρατή που αργότερα θα εμφανιζόταν στα παιχνίδια του Banjo. Η εικόνα περιλαμβάνει ένα SNES και ένα N64, με το τελευταίο να "φοράει" μια κασέτα ανάπτυξης με την ένδειξη "Τελευταία έκδοση του Dream 64" με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 1996.

«Λοιπόν είναι αλήθεια», έγραψε ο Στάμπερ. "Το Dream 64 υπάρχει τελικά...!"

Ο Stamper πρόσθεσε επίσης ένα video 15 δευτερολέπτων από το Dream, όπου σημείωσε ότι «ήταν πιθανότατα για το σόου της Nintendo Shoshinkai το 1996». Περιλαμβάνει και πάλι τον Captain Blackeye, του οποίου οι φωνητικές γραμμές θυμίζουν το προηγούμενο tweet του Stamper με το "έτσι είναι αλήθεια, ο θησαυρός του Nintendo 64 υπάρχει τελικά".

Το 1997, η κωδική ονομασία Dream της Rare αποκαλύφθηκε επίσημα ως Banjo-Kazoie στην E3. Υπάλληλοι του στούντιο έχουν μιλήσει δημόσια για την εποχή που εργάστηκαν στο Dream, που έγινε τελικά το Banjo-Kazoie, όλα αυτά τα χρόνια. Το 2015, το στούντιο κατέγραψε ακόμη και το ανανεωμένο Dream στο YouTube, το οποίο παρουσίαζε ένα νεαρό αγόρι που ονομαζόταν Edson σε μια περιπέτεια που μοιάζει με RPG.

Τα άλλα πλάνα του Stamper περιλαμβάνουν ένα απόσπασμα εισαγωγής του Twelve Tales: Conker 64, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του μαζί με τον Banjo στην ίδια E3 στην Ατλάντα. Το Twelve Tales θα γίνονταν τελικά άλλος ένας ακυρωμένος τίτλος και ο σκίουρος της Rare θα έβλεπε την πρώτη του κυκλοφορία στο N64 ως Conker's Bad Fur Day. Το κλιπ του Stamper δείχνει ένα άλλο cartridge ανάπτυξης και μια ακολουθία 48 δευτερολέπτων με τον Conker και εχθρούς του.

Υπάρχει επίσης μια σύντομη ματιά στα έγγραφα σχεδιασμού χαρακτήρων Battletoads. Ένα άλλο βίντεο από τον Stamper τον δείχνει να διαβάζει τον "οδηγό σχεδιασμού χαρακτήρων" για τη σειρά αυτήν.

Ενώ η τέχνη και οι περιγραφές του Battletoads είναι ένα ωραίο μικρό κομμάτι, τα πράγματα που φαίνονται στο παρασκήνιο δείχνουν ένα τακτοποιημένο αρχείο που πιθανότατα να κρύβει αντίστοιχο υλικό, που πιθανών να σχετίζονται με υλικό της εταιρίας από τα παιχνίδια τηες. Ο Tim, μαζί με τον αδερφό του Chris Stamper, παρέμειναν στην Rare μέχρι το 2007, οπότε φανταστείτε τι υλικό έχουν ακόμη στην κατοχή τους.

Related Posts