Το "The Legend of Zelda: Ocarina of Time" αποκτά ένα πλήρες port για PC, φτάνοντας τα 60 FPS

The Legend of Zelda: Ocarina of Time
08/05/2022

Το fan-made port του "The Legend of Zelda: Ocarina of Time" για PC έλαβε πρόσφατα υποστήριξη για ρυθμό καρέ 60 FPS, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία παιχνιδιού από το πρωτότυπο του N64.

Η βελτίωση αυτήν σημαίνει πρακτικά, ότι το συγκεκριμένο port έχει καλύτερη απόδοση από τις επόμενες επανακυκλοφορίες στο 3DS και στο Switch.

Ο youtuber zel. ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο στο οποίο τρέχει το OpenOcarina, (το port ανοιχτού κώδικα για PC), χρησιμοποιώντας την πειραματική λειτουργία 60 FPS. Ενώ ο zel. δεν αναφέρει τις προδιαγραφές του υπολογιστή του, το OpenOcarina έχει αναφερθεί ότι τρέχει καλά σε σχεδόν οποιοδήποτε σύγχρονο PC, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούν ενσωματωμένες κάρτες γραφικών.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί εδώ ότι, όπως και με το Ship of Harkinian (ένα ακόμη port του Ocarina of Time για PC) και το OpenOcarina δεν χρησιμοποιεί κώδικα αντίστροφης μηχανικής (αγγλ.: reverse engineering), σε αντιθεση για παράδειγμα με ένα επίσης πρόσφατο post του Super Mario 64. Η εφαρμογή απαιτεί από τους χρήστες να έχουν ένα αυθεντικό του παιχνιδιού για το N64, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ζητημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το OpenOcarina έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό, αλλά η λειτουργία 60 FPS είναι μια σχετικά νέα προσθήκη. Λόγω του πόσο ελαφρύ είναι το παιχνίδι σε απαιτήσεις του υπολογιστή, τα 60 FPS πιθανότατα δεν θα απαιτούν ισχυρό μηχάνημα. Όσον αφορά το gameplay, ωστόσο, είναι σίγουρα ένα βήμα παραπάνω από την ανανέωση των 30 FPS σε μεταγενέστερες επανακυκλοφορίες του παιχνιδιού της Nintendo.

Related Posts