Οι scalpers δυσκολεύονται να πουλήσουν τις κονσόλες PS5

Spanish Laughing Guy "El Risitas"
22/04/2023

Οι scalpers του PS5 φαίνεται πως δυσκολεύονται να ξεφορτώσουν το απόθεμά τους αφού η Sony έθεσε επίσημα τέλος στην έλλειψη αποθεμάτων που προέκυψε από την πανδημία.

Όπως και άλλα προϊόντα σε ζήτηση, τόσο το PS5, όσο και το Xbox Series X/S είχαν ελάχιστα αποθέματα για σχεδόν δύο χρόνια μετά την κυκλοφορίατους, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε από τους scalpers που προσπάθησαν να επωφεληθούν από τις διακοπές της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού.

Όπως αναφέρθηκε από Redditors αλλά και το TheGamer, το Facebook Marketplace έχει αρκετές καταχωρίσεις από πωλητές που είναι προφανώς scalpers, πουλώντας το PS5 για μόλις 400$. Μια παρόμοια κατάσταση εκτυλίσσεται και στο eBay, όπου οι πωλητές είναι πρόθυμοι να "σπρώξουν" την κονσόλα τους για λιγότερα από 500$.

Ορισμένοι Redditors έχουν επισημάνει ότι τα πακέτα God of War Ragnarok του PS5, τα οποία πωλούνται για πάνω από 500$, πωλούνται πλέον κάτω από την επίσημη τιμή της κονσόλας. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να σημειωθεί επειδή η Sony έστειλε αρκετά πακέτα Ragnarok για να συμπέσει με την κυκλοφορία του παιχνιδιού και ήταν περίπου την ίδια περίοδο που η κατάσταση με τα αποθέματα άρχισε να βελτιώνεται αισθητά. Μάλλον κάποιοι scalpers υπολόγισαν λάθος τις κινήσεις τους.

Αν και μπορείτε να βρείτε μια κονσόλα σε σχετικά καλή τιμή από τους scalpers, θα πρέπει ο κόσμος να τους δώσει ένα καλό μάθημα και να μην αγοράσει από αυτούς, αλλά να προτιμήσει κάποιο κατάστημα.

Related Posts