Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το Atari VCS

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το Atari VCS
28/10/2020

Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά.

Ακούγοντας την λέξη "Atari", εκτός από τις αναμνήσεις, στο μυαλό μας έρχεται και ο "φόβος" άλλης μίας κονσόλας που θα πάει "άπατη", όπως οι προηγούμενες της εταιρίας (πχ Jaguar). Και όμως, το Atari VCS είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα.

Είναι μια υβριδική πλατφόρμα υπολογιστή/κονσόλας, ικανό να παίξει περισσότερα από 100 arcade και μη κλασικούς τίτλους της Atari, αλλά και καινούργιους τίτλους. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δείτε τις αγαπημένες σας εκπομπές σε 4K HDR, να εκκινήσετε το σύστημα σε λειτουργία υπολογιστή και να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Εντυπωσιακό δεν ακούγεται;

Το Atari VCS θα μπορούσε να μπει "σφήνα" σε όσους δεν έχουν ακόμη εντυπωσιαστεί από την νέα γενιά κονσολών, aka PS5 και Xbox Series X.

Η Atari, από την κυκλοφορία της τελευταίας της κονσόλας, άλλαξε πολλές φορές χέρια, εμφανίστηκε από την πτώχευση και χρησιμοποιήθηκε για την εμπορία κοινωνικών παιχνιδιών και διαδικτυακού τζόγου. Ωστόσο όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν για την Atari, με την κυκλοφορία της νέας της κονσόλας, το Atari VCS.

Τι είναι λοιπόν το Atari VCS;

Το Atari VCS είναι μια μοντέρνα/ρετρό κονσόλα και ένα υβρίδιο υπολογιστή/κονσόλας. Κοστίζει 389,99$ και μπορείτε να το προπαραγγείλετε από εδώ. Αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά.

Το Atari VCS θα είναι διαθέσιμο σε τρία μοντέλα - το ένα με καπάκι από ξύλο καρυδιάς, ένα άλλο που είναι σχεδόν ολόκληρο μαύρο και ένα τρίτο μοντέλο που διαθέτει φινίρισμα από χρυσό άνθρακα. Είναι μια εντυπωσιακή αναπαράσταση ενός κλασικού στυλ, με μια λεπτή, βελτιωμένη αισθητική. Και οι τρεις εκδόσεις μοιράζονται την ίδια, λεπτή σχεδίαση, με ραβδώσεις και ένα ανάγλυφο πίσω.

Το Atari VCS διαθέτει αρκετές σύγχρονες θύρες στο πίσω μέρος, όπως έξοδο HDMI, τέσσερις θύρες USB 3.1 και θύρα Ethernet για ενσύρματη πρόσβαση στο internet. Το σύστημα είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο στη λειτουργία υπολογιστή. Οι χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν το υλικό για να προσαρμόσουν την εμπειρία παιχνιδιού τους και να κάνουν τη κονσόλα όπως την θέλουν.

Μέσα στο κουτί θα βρείτε έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή AMD με τεχνολογία Radeon Graphics αρκετά ισχυρή για να τρέχετε παιχνίδια όπως Minecraft αλλά και ελαφριούς τίτλους indie, όπως και οι άλλες κονσόλες. Θα μπορεί επίσης να τρέξει παραδοσιακά παιχνίδια Atari για τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα τρέχει ικανοποιητικά.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που στάλθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, όλο αυτό το υλικό θα βοηθήσει την κονσόλα να φέρει μια πλήρη εμπειρία υπολογιστή στην τηλεόραση (amiga κανείς?), συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ροής εκπομπών και ταινιών, πρόσβασης σε εφαρμογές (η κονσόλα λειτουργεί με μια γεύση Linux), δυνατότητα περιήγησης σε κοινωνικά δίκτυα, στον ιστό και μετάδοσης μουσικής.

Επίσης θα υπάρχουν και δύο χειριστήρια. Το ένα θα είναι ένα πιστό αντίγραφο του κλασικού Atari με το οποίο μεγαλώσαμε οι περισσότεροι. Θα διαθέτει ένα μοναδικό κουμπί και το κατευθυντικό χειριστήριο-μοχλό. Επίσης θα παρέχεται και ένα μοντέρνο χειριστήριο, όπως αυτά που θα βρείτε στις σύγχρονες κονσόλες, δηλαδή θα διαθέτει τέσσερα κουμπιά εντολών, ένα d-pad και δύο thumbsticks.

Η Atari έχει ως στόχο να κυκλοφορήσει την κονσόλα παράλληλα με την Sony και MS, κάνοντας την δηλαδή άμεσο ανταγωνιστή των PS5, Xbox Series X και Xbox Series S. Στα καλά νέα είναι ότι η κονσόλα έχει ήδη εξαντληθεί σε μεγάλες αλυσίδες όπως η Walmart.

Η Atari θα παρέχει επίσης ένα ελαφρώς λιγότερο ισχυρό μοντέλο, το Atari VCS 400, το οποίο διαθέτει μνήμη RAM 4 GB αντί για 8 GB και είναι ικανό μόνο για ροή βίντεο 1080p.

Χαρακτηριστικά

Dimensions: 11.6” x 5.9” x 1.9” (Approx.)
Weight: 3 lbs. (Approx.)
OS: Atari Custom Linux OS (Linux Kernel)
APU: AMD Raven Ridge 2
GPU: Ryzen
Storage: 32GB eMMC internal, unlimited external USB HD/stick, cloud (subscription required)
RAM: 8GB DDR4 RAM (upgradable)
Compatible Systems: Linux, Windows, Steam OS, Chrome OS
Wireless Connections: Wi-Fi 802.11 b/g/n 2.4/5GHz, Bluetooth 4.0
Wired Connections: HDMI 2.0, Gigabit Ethernet, 4x USB 3.1
USB Ports: 2x front, 2x rear
External inputs: Classic Joystick, Modern Controller, Microphone, Others TBD
Υποστήριξη ποντικιού και πληκτρολογίου; Ναι, USB ή Bluetooth
4K βίντεο με υποστήριξη HDCP 2.2; Ναί
Απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο; Όχι για κλασικά παιχνίδια, αλλά απαιτείται για πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες.

Related Posts