Δείτε τον λόγο που οι προγραμματιστές του Metroid Prime έβαλαν ένα GC στην κατάψυξη (!)

s
14/11/2022

Μιας που στις 18 Νοεμβρίου πλησιάζει η 20η επέτειος του κλασικού Metroid Prime του GameCube, η ομάδα ανάπτυξης του έχει μερικές ανέκδοτες ιστορίες να μας πει.

Συγκεκριμένα ο πρώην προγραμματιστής των Retro Studios, Zoid Kirsch μοιράζεται μια σειρά από ανέκδοτες ιστορίες σχετικά με τον χρόνο που δούλεψε στο παιχνίδι, με λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού και άλλες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα γιατί υπάρχουν ανελκυστήρες μεταξύ των κόσμων.

Με τα tweets του, ο Kirsch ενθάρρυνε και άλλα μέλη της ομάδας του παιχνιδιού να εμπλακούν και αυτοί, όπως έκανε και ο Jack Matthews, του οποίου η ιστορία είναι από τις πιο περίεργες.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι το αρχικό παιχνίδι είχε μια «κακή παρτίδα» στην κυκλοφορία, όπου ορισμένα αντίγραφα του παιχνιδιού περιείχαν αρκετά "glitches" και το έκαναν μη λειτουργικό. Η Nintendo είχε μόνο ένα κιτ προγραμματισμού για αυτήν την CPU και η ομάδα έπρεπε να το χρησιμοποιήσει για να βρει πώς να διορθώσει το πρόβλημα. Επιπλέον, το κιτ έπρεπε να είναι πολύ κρύο για να δει η ομάδα τι έκανε. Έτσι,, έβαλαν ένα GameCube στην κατάψυξη.

Για να δοκιμάσουν τις αλλαγές στον κώδικα, έβγαζαν το GameCube από το... ψυγείο, δοκίμαζαν τον νέο κώδικα και το έβαζαν ξανά πίσω. Επίσης, έπρεπε να γράφουν τα miniDVDs που έτρεχε το μηχάνημα, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο επίπονη ήταν η όλη διαδικασία.

Αυτήν η περίεργη και συνάμα ψυχρή λύση, επέτρεψε στην ομάδα να διορθώσει το πρόβλημα και έτσι, όσοι παίχτες είχαν προβλήματα με το παιχνίδι τους, να λάβουν τον νέο δίσκο (old school τρόπος "αναβάθμισης" του παιχνιδιού). Το υπόλοιπο νήμα του Matthews αναφέρεται σε λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί υπήρχε το πρόβλημα στην αρχή και σίγουρα συνιστούμε να το διαβάσετε για να δείτε πόσο μακριά έχει φτάσει η δημιουργία παιχνιδιών τα τελευταία 20 χρόνια.

Δείτε το παιχνίδι μέσα από αυτό το gameplay

Ευκαιρία να "ξεπαγώσουμε" την μνήμη μας και να δούμε πως ήταν το παιχνίδι.

Related Posts