Το Returnal μάλλον είναι το πρώτο παιχνίδι για PC που απαιτεί τόση RAM

Το Returnal μάλλον είναι το πρώτο παιχνίδι για PC που απαιτεί τόση RAM
13/12/2022

Το Returnal της Sony έρχεται και στο PC και, ενώ απαιτεί έναν αρκετά αξιοπρεπή υπολογιστή, μόνο μία απαίτηση προκαλεί πραγματικά εντύπωση - η ποσότητα της μνήμης RAM.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις συστήματος στο Steam, το Returnal απαιτεί 32 GB μνήμης RAM για να λειτουργήσει με τις προτεινόμενες προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει ότι μια αναβάθμιση της RAM είναι κατά πάσα πιθανότητα στα σχέδια για πολλούς παίκτες PC που θα θελήσουν να παίξουν το παιχνίδι αυτό στα μηχανήματα τους.

Το Returnal είναι τίτλος του PlayStation 5 και τώρα θα κυκλοφορήσει και στον υπολογιστή κάποια στιγμή το 2023. Είναι ένα παιχνίδι με εκπληκτικά γραφικά, όπως μπορεί να περιμένει κανείς από μια αποκλειστική έκδοση του PlayStation 5 και η πλειονότητα των απαιτήσεων συστήματος είναι αρκετά λογικές.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές, όπως κοινοποιούνται από το Steam, περιλαμβάνουν έναν επεξεργαστή Intel Core i5-6400 και μια Nvidia GeForce GTX 1060, η οποία ήταν, μέχρι πρόσφατα, η πιο κοινή GPU που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες της πλατφόρμας. Η ελάχιστη απαίτηση RAM 16 GB μπορεί να φαίνεται μεγάλη σε σχέση με τις υπόλοιπες απαιτήσεις, αλλά είναι συνηθισμένη στους τίτλους AAA.

Ακόμη και οι απαιτήσεις που συνιστώνται για βέλτιστη ποιότητα γραφικών, είναι κατανοητές για έναν τίτλο που κυκλοφόρησε το 2023. Ένας επεξεργαστής Core i7-8700 και μία RTX 2070 είναι, θα λέγαμε, σχεδόν νέο υλικό. Και μετά, έρχεται και η απαίτηση RAM, που απαιτεί τον επιβλητικό αριθμό των 32 GB.

Ρίχνοντας μια ματιά σε μερικά από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που είναι διαθέσιμα σε υπολογιστή αυτή τη στιγμή, το Cyberpunk 2077 συνιστά μόνο 12 GB RAM, το Microsoft Flight Simulator απαιτεί 16 GB, όπως και το πρόσφατο Marvel's Midnight Suns. Το ίδιο ισχύει για το Marvel's Spider-Man: Miles Morales και το Marvel's Spider-Man Remastered. Σε γενικές γραμμές, κανένας "δυνατός" τίτλος για PC δεν ζητά περισσότερα από 16 GB RAM και πολλά από αυτά μπορούν να τρέξουθν άνετε με μόλις 8 GB, αν και οι περισσότεροι υπολογιστές παιχνιδιών αυτές τις μέρες επωφελούνται από τα 16 GB.

Ακόμη και τίτλοι που προήλθαν από το PlayStation, όπως το Uncharted: Legacy of Thieves, ζητούν 16 GB. Το Deathloop, ένα παιχνίδι του PS5, έχει την ίδια απαίτηση.

Το παράξενο με το Returnal, είναι ότι το PlayStation 5 διαθέτει μόνο 16 GB RAM. Οπότε τι ακριβώς παραπάνω θα προσφέρει η έκδοση για PC και ζητάει 32 GB; Σίγουρα η RAM είναι αναγκαία για να τρέχει ομαλά ένα παιχνίδι, αλλά από ένα σημείο και μετά, όση και να έχετε, δεν θα βοηθήσει σε κάτι.

Το να αγοράσετε περισσότερη μνήμη RAM για να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στα 32 GB δεν είναι κακή ιδέα - ούτως ή άλλως οι σύγχρονοι φαν των PC διαθέτουν συχνά υπερβολικά συστήματα. Ωστόσο, μία τέτοια αναβάθμιση, ειδικά για να τρέξετε κάποιο παιχνίδι, θα μπορούσε να αποδειχθεί ακριβή.

Το σίγουρο είναι ότι θα μπορείτε να παίξετε το Returnal και με 16 GB RAM, αλλά είναι δύσκολο να πούμε τι είδους απόδοση θα έχετε χωρίς τα 32 GB που ζητάει το παιχνίδι. Αυτό θα το δούμε όταν με το καλό κυκλοφορήσει.

Related Posts