Η Sega ενδέχεται να αγοράσει τον κατασκευαστή του Angry Birds, Rovio για 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Sega Logo with Sonic in front of the logo
16/04/2023

Η μητρική της Sega, Sega Sammy Holdings, πλησιάζει σε συμφωνία για την εξαγορά της Rovio Entertainment, της φινλανδικής εταιρείας παραγωγής παιχνιδιών για κινητά πίσω από το Angry Birds, σε μια συμφωνία αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ανέφερε την Παρασκευή η Wall Street Journal, με την συμφωνία να ενδέχεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η Rovio είναι περισσότερο γνωστή για το Angry Birds, το παιχνίδι παζλ που κυκλοφόρησε σε iOS το 2009. Η Rovio έχει κυκλοφορήσει πολλά sequels, spinoffs και tie-in με άλλες επωνυμίες, συμπεριλαμβανομένων των Star Wars, Transformers και της ταινίας κινουμένων σχεδίων Rio. Η Sega και η Rovio συνεργάστηκαν επίσης το 2015 για να φέρουν τους χαρακτήρες Sonic the Hedgehog στο Angry Birds Epic, ένα turn-based RPG. Μια σειρά κινουμένων σχεδίων και δύο ταινίες μεγάλου μήκους κυκλοφόρησαν επίσης με χαρακτήρες Angry Birds.

Η παγκόσμια επιτυχία του Angry Birds δεν άγγιξε και άλλα παιχνίδια της Rovio, όπως για παράδειγμα παιχνίδι δράσης Darkfire Heroes, καθώς και τα παιχνίδια Small Town Murders και Sugar Blast. Η τρέχουσα σειρά παιχνιδιών της Sega για κινητά περιλαμβάνει μια ποικιλία από παιχνίδια με τον Sonic the Hedgehog και ρετρό παιχνίδια από την εποχή του Sega Genesis.

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία Sega-Rovio, θα είναι μια ακόμη εξαγορά στούντιο παιχνιδιών για κινητά δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν μεγάλο εκδότη παιχνιδιών. Το 2021, η Electronic Arts εξαγόρασε την Glu Mobile και την Playdemic για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια και 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Το 2022, η Take-Two Interactive αγόρασε την Zynga για 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Microsoft αναμένει να ολοκληρώσει η εξαγορά της Activision Blizzard των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Related Posts