Το Steam σπάει το δικό του ρεκόρ καθώς 30 εκατομμύρια χρήστες ήταν ταυτόχρονα online το Σαββατοκύριακο

Ένα ακόμη κορυφαίο ρεκόρ "έσπασε" από το Steam.

Το Steam σπάει το δικό του ρεκόρ καθώς 30 εκατομμύρια χρήστες ήταν ταυτόχρονα online το Σαββατοκύριακο
24/10/2022

Το Steam έσπασε για άλλη μια φορά το δικό του ρεκόρ καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο είχε πάνω από 30 εκατομμύρια χρήστες στο διαδίκτυο ταυτόχρονα.

Όπως αποκαλύφθηκε από το SteamDB, 30.032.005 παίκτες ήταν online την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και τα πέντε κορυφαία παιχνίδια που παίχτηκαν ήταν τα Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Lost Ark, Apex Legends και PUBG: Battlegrounds. Δεν συμμετείχαν και οι 30 εκατομμύρια παίκτες σε ένα παιχνίδι, καθώς πολλοί θα μπορούσαν να περιηγούνται στο κατάστημα, να συνομιλούν σε κοινότητες και πολλά άλλα.

Το Counter-Strike ήταν μακράν ο νικητής του Σαββατοκύριακου, όπου "χτύπησε" περίπου 1,05 εκατομμύρια ταυτόχρονους παίχτες. Στο peak του το Dota 2 είχε περίπου 750.000 και στη συνέχεια σημειώθηκε μια αξιοπρεπής πτώση καθώς η επόμενη υψηλότερη θέση ήταν οι 442.148 χρήστες του PUBG.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, το Steam έχει δει το ρεκόρ ταυτόχρονων χρηστών να καταρρίπτεται ξανά και ξανά. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας των Ευχαριστιών του 2021 (στις ΗΠΑ), η κορύφωση ήταν στα 27,3 εκατομμύρια και λίγους μήνες αργότερα ο αριθμός αυτός έφτασε τα 28 εκατομμύρια. Έχει διακυμάνσεις μεταξύ αυτών των αριθμών, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ξεπέρασε το όριο των 30 εκατομμυρίων.

Με τα Steam Decks να γίνονται όλο και πιο διαθέσιμα και το Cyberpunk 2077 να έχει βρει την πορεία του, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο παίκτες παίζουν το παιχνίδι κάθε μέρα, το Steam είχε πολύ κίνηση τον τελευταίο καιρό.

Τώρα μένει να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό το ρεκόρ, καθώς η εορταστική περίοδος και οι επερχόμενες φθινοπωρινές εκπτώσεις του Steam (22-29 Νοεμβρίου), καθώς και οι χειμερινές εκπτώσεις (22 Δεκεμβρίου - 5 Ιανουαρίου) αναμφίβολα θα τραβήξουν ακόμη περισσότερους παίκτες στην πλατφόρμα.