Στο Cyberpunk 2077 οι ταυτόχρονοι παίκτες έφτασαν το 1 εκατομμύριο

Στο Cyberpunk 2077 οι ταυτόχρονοι παίκτες έφτασαν το 1 εκατομμύριο
10/12/2020

Το πολυαναμενόμενο παιχνίδι της CD Projekt, το Cyberpunk 2077, κυκλοφόρησε σήμερα και έγινε ο μεγαλύτερος τίτλος εκκίνησης στο Steam.

Το παιχνίδι είχε, όπως ήταν αναμενόμενο, επιτυχημένη εκκίνηση, σπάζοντας τους αριθμούς τον έναν μετά τον άλλο. Στο Steam, οι ταυτόχρονοι παίκτες του παιχνιδιού κατά την κυκλοφορία του έφτασαν τους 1 εκατομμύριο, κορυφώνοντας στους λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το παιχνίδι είναι ήδη διαθέσιμο και από άλλες πλατφόρμες πωλήσεων, όπως Epic Store και GOG, όπου είναι ελαφρώς φθηνότερο.

Εικόνα από το SteamDB

Αναλογικά, το τελευταίο μεγαλύτερο παιχνίδι εκκίνησης στο Steam ήταν το Fallout 4, το οποίο είχε φτάσει τους 480 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες.

Εκτός από αυτά τα PC Metrics, το Cyberpunk 2077 τα πηγαίνει εξίσου καλά και στον τομέα των σχολίων και των μέσων ενημέρωσης. Παρά το γεγονός ότι έχει αμέτρητα bugs και μέτρια βελτιστοποίηση, το παιχνίδι εξακολουθεί να έχει το Most Positive Review στο Steam και το σκορ 91 στο Metacritic. Αυτήν τη στιγμή, το ποσοστό των θετικών κριτικών στο Steam είναι 70%, το οποίο πιστεύω ότι θα βελτιωθεί λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα patch 50GB έχει πλέον κυκλοφορήσει για να διορθώσει ολόκληρο το παιχνίδι.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα social media. Το παιχνίδι είναι κυριολεκτικά παντού, στο Twitter, στο YouTube και στο Twitch. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολλοί παίκτες δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων, που σημαίνει ότι οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν.

Άξιζε λοιπόν η αναμονή. Το Cyberpunk 2077 τήρησε την υπόσχεσή του και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όχι μόνο αυτό θα έχει καλύτερο μέλλον από το "The Witcher 3", αλλά θεωρείται επίσης και ως ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών.