Σύντομα θα μπορείτε να τρέξετε παιχνίδια του PlayStation Vita σε Android

Screenshot of the webpage of the Vita3K, The New Android PS Vita emulator
22/04/2023

Ένας εξομοιωτής του PlayStation Vita για Android θα μας βοηθήσει να τρέξουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια στο κινητό μας.

Αν και είμαι φαν των λύσεων τύπου Raspberry PI για να τρέχω παλιά αγαπημένα παιχνίδια, τελευταία έχω βολευτεί αφάνταστα με το κινητό μου (Android) και ένα ασύρματο χειριστήριο. Τι πιο βολικό να τα έχεις όλα σε μια συσκευή;

Έτσι, όσοι είχαν αγαπημένα παιχνίδια στο PlayStation Vita, σύντομα θα μπορέσουν να τα παίξουν ξανά στο κινητό τους (αλλά και στο PC τους), με την βοήθεια του Vita3K, ενώς εξομοιωτή για την φορητή κονσόλα της Sony.

Αν και είναι γνωστές οι ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος (π.χ. Arm64, Vulkan 1.0, Android 7.0 ή νεότερη έκδοση), μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τις απαιτήσεις chipset, αποθήκευσης και μνήμης RAM. Ωστόσο, όπως θα διαβάσετε και εδώ, συνιστάτε ένα δυνατό τηλέφωνο για να τρέξει. Ενημερωτικά, στην ανάπτυξη του χρησιμοποιήθηκε ένα POCO F3 (με επεξεργαστή Snapdragon 870), οπότε δεν χρειάζεται να είναι κινητό των 800€.

Είναι ευχάριστο να βλέπουμε όλο και περισσότερες συσκευές να εξωμοιώνονται στα κινητά μας τηλέφωνα. Το PlayStation Vita κυκλοφόρησε το 2011 ως αντίπαλος του Nintendo 3DS και ήταν μια εντυπωσιακή πρόταση από την Sony. Είχε ένα εντυπωσιακό επίπεδο δύναμης, οθόνη αφής, πίσω επιφάνεια αφής και τυπικά χειριστήρια κονσόλας (π.χ. δύο αναλογικά sticks, τα κλασικά κουμπιά δράσης αλλά και πίσω πλήκτρα).

PlayStation Vita
PlayStation Vita [Εικόνα από: Βικιπαίδεια]

Η κονσόλα της Sony έμεινε πολύ πίσω από το 3DS όσον αφορά τις πωλήσεις, ενώ ο ιαπωνικός γίγαντας gaming δεν βοήθησε τα πράγματα εγκαταλείποντας ουσιαστικά την ανάπτυξη παιχνιδιών πρώτου κατασκευαστή μετά από μερικά χρόνια. Παρόλα αυτά, το Vita φιλοξένησε μια ποικιλία αξιοσημείωτων τίτλων όπως Teardown, Killzone: Mercenary, Gravity Rush και Uncharted: Golden Abyss. Η κονσόλα έγινε επίσης ένας indie παράδεισος χάρη σε τίτλους όπως οι Fez, Undertale, OlliOlli και Shovel Knight.

Ο εξομοιωτής βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, αλλά υποστηρίζει ήδη κάτι παραπάνω από 400 παιχνίδια. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε υπομονή ως ότου κάποιος τίτλος που θέλουμε να υποστηριχθεί από το πρόγραμμα.

Related Posts