Τα Windows 11 θα εμφανίζουν υδατογράφημα σε «μη υποστηριζόμενους» υπολογιστές

Εικόνα που δείχνει τα Windows 11
16/02/2023

Τα Windows 11 είναι μεν καλά, αλλά αξίζουν για να τα περάσετε στον υπολογιστή σας;

Αν εγκαταστήσατε τα Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο υπολογιστή, που δεν πληρούσε δηλαδή τις επίσημες απαιτήσεις, η Microsoft μπορεί να αρχίσει να σας "γκρινιάζει" που το κάνετε αυτό—ή τουλάχιστον να σας υπενθυμίζει ότι αυτό που κάνατε είναι αντίθετο με την προβλεπόμενη χρήση του λειτουργικού της συστήματος.

Η ενημέρωση των Windows 11 του Ιανουαρίου 2023 εμφανίζει ένα ενοχλητικό υδατογράφημα στην επιφάνεια εργασίας που προειδοποιεί ότι οι απαιτήσεις συστήματος δεν πληρούνται.

Το θέμα αυτό είχε αρχίσει να κυκλοφορεί αρκετά ανάμεσα στα tech blogs και φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πράξη από την Microsoft. Το υδατογράφημα λέει "δεν πληρούνται οι απαιτήσεις συστήματος" και απεικονίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας, εάν το λειτουργικό σύστημα παρατηρήσει ότι εκτελείται σε υλικό που δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις.

Το πιο πιθανό αίτιο είναι το τσιπ TPM 2.0 (Trusted Platform Module), που χρησιμοποιείται από υπηρεσίες όπως το BitLocker και το Windows Hello. Η Microsoft απαιτεί αυτήν την ενότητα πριν από την αναβάθμιση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί υπολογιστές κατέστησαν μη συμβατοί όταν ανακοινώθηκαν τα Windows 11. Οι περισσότερες νέες CPU και μητρικές έχουν πλέον ενσωματωμένο αυτό το τσιπ.

Αλλά υπάρχουν και ορισμένοι χρήστες, όπως εγώ για παράδειγμα, που χρησιμοποιήσαμε διάφορα τρικ για να προσπεράσουμε αυτούς τους ελέγχους συμβατότητας από το λειτουργικό κατά την εγκατάσταση του. Αν το κάνατε και τώρα σας εμφανίζεται αυτό το μήνυμα, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Related Posts