Τα Windows 7 το δεύτερο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα

Τα Windows 7 το δεύτερο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα
06/11/2020

Windows 7 for ever.

Τα Windows 7 ήταν το αγαπημένο μου λειτουργικό, ως ότου έβαλα τα Windows 10. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσαν τα "10άρια" και τα κράτησα σε desktop και laptop, αλλά στην πορεία με κούρασαν με τις συνεχές αναβαθμίσεις και τα "θεματάκια" που αυτές έφερναν, όπως για παράδειγμα το πιο πρόσφατο πρόβλημα τους, το οποίο μου κατέστρεψε τον SSD δίσκο του desktop.

Έτσι σε έναν έχω τα "7άρια" και έχω ησυχάσει (μπορείτε να δείτε εδώ). Και είμαι σίγουρος ότι πολλοί είτε δεν έφυγαν ποτέ από αυτά, είτε επέστρεψαν από τα "10άρια", όπως εγώ. Γι'αυτό άλλωστε παραμένουν το δεύτερο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα αυτήν την στιγμή, σύμφωνα με το netmarketshare.

Τα Linux επίσης είδαν αύξηση του ποσοστού τους, από 1.14% σε 1.65%, ενώ τα MacOS X 10.15 είχαν ελαφρά πτώση από 5.11% στο 4.88%. Για τα Linux θεωρώ ότι πολλές νέες διανομές, όπως για παράδειγμα το Pop!_OS βοήθησαν σε αυτό.

Αν και στο μέλλον σίγουρα τα ποσοστά αυτά θα αλλάξουν και όλο και περισσότερος κόσμος θα μεταπηδά στα Windows 10, αλλά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το λειτουργικό αυτό, ακόμη και μετά το πέρας της υποστήριξης του, παραμένει σοβαρός αντίπαλος των υπολοίπων.

Related Posts