Είναι επίσημο, έρχονται διαφημίσεις στο Netflix

Είναι επίσημο, έρχονται διαφημίσεις στο Netflix
26/06/2022

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Τεντ Σαράντος, επιβεβαίωσε αυτό που ήταν κοινό μυστικό εδώ και καιρό. Οι διαφημίσεις έρχονται στο Netflix.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Σαράντος επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν από τις αρχές Μαΐου και αποκάλυψε ότι ένα φθηνότερο πλάνο του Netflix που υποστηρίζεται από διαφημίσεις είναι καθ' οδόν.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Σαράντο, αυτό γίνεται για να κερδίσει η πλατφόρμα ένα «μεγάλο τμήμα πελατών». Επιβεβαίωσε επίσης ότι το επίπεδο θα είναι ξεχωριστή προσφορά και οι διαφημίσεις δεν θα αρχίσουν να εμφανίζονται στους λογαριασμούς των υπαρχόντων συνδρομητών.

Σύμφωνα με τον Σαράντο, διαφημίσεις θα βλέπουνε μόνο όσοι θα επιλέξουν το ανάλογο πλάνο και όχι όλοι οι συνδρομητές, αφού δήλωσε:

"Έχουμε αφήσει ένα μεγάλο τμήμα πελατών από το τραπέζι, το οποίο είναι άνθρωποι που λένε: "Γεια, το Netflix είναι πολύ ακριβό για μένα και δεν με πειράζει η διαφήμιση. Προσθέτουμε ένα επίπεδο διαφημίσεων, δεν προσθέτουμε διαφημίσεις στο Netflix όπως το γνωρίζετε σήμερα. Προσθέτουμε ένα επίπεδο διαφημίσεων για όσους λένε "Γεια, θέλω χαμηλότερη τιμή και ας παρακολουθώ διαφημίσεις".

Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις στο Netflix, αλλά, εάν οι προηγούμενες αναφορές είναι ακριβείς, θα είναι πριν από το τέλος του 2022.

Η κίνηση αυτήν έρχεται την στιγμή που το Netflix "ματώνει" συνδρομητικά και προσπαθεί να κερδίσει ξανά συνδρομητές που έχουν φύγει από την πλατφόρμα έπειτα από μια σειρά αυξήσεων στην τιμή των συνδρομών, αλλά και να προσελκύσει άτομα που δεν έχουν ακόμη κάνει λογαριασμό στο Netflix.

Επιδιώκει επίσης να ενισχύσει τα έσοδα του, αφού ανακοινώθηκε στα τέλη Απριλίου ότι είχε χάσει 200.000 συνδρομητές από τις αρχές του 2022 και, ως εκ τούτου, είδε την αξία της μετοχής του να μειώνεται κατά περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα πλάνο χαμηλότερης τιμής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις δεν είναι κάτι το νέο. Ήδη υπηρεσίες όπως το Hulu, HBO Max, Paramount Plus και Peacock το κάνουν ήδη, αλλά και η Disney Plus αναμένεται να φέρει παρόμοια επιλογή φέτος.

Related Posts